Tomislav Sekulić, dobitnik Pohvalnice u kategoriji „Volonteri godine grada Siska“ za 2019. godinu

Tomislav Sekulić, dobitnik Pohvalnice u kategoriji „Volonteri godine grada Siska“ za 2019. godinu, ispred Dječjeg doma Vrbina Sisak

Svaki čovjek u svom životu ima neke želje, strahove i planove, tako imam i ja. Jedna od mojih velikih želja bila je volontiranje s djecom. O tome sam razgovarao s kolegicom na poslu koja je volontirala sa osobama treće životne dobi što je jednako pohvalno, ali ja sam želio s djecom. Obećao sam joj kada kupim auto (da sam mobilan) da ću to i ostvariti. Radio sam u Zagrebu pa sam tamo mislio i volontirati no međuvremenu sam se preselio u Sisak. Na internetu sam vidio prijavu za volontiranje u Dječjem domu Vrbina Sisak – Program „Veliki brat-Velika sestra“ i nisam ni sekunde duže razmišljao. Prijavio sam se, obavio upoznavanje, obavijesne razgovore, pribavio svu potrebnu dokumentaciju, sudjelovao na uvodnoj edukaciji te otpočeo volontirati. Nikada nisam zažalio niti sekunde, već osjetio radost zbog ove odluke. upoznao sam velik broj novih ljudi u svom životu te stekao prijatelje, nadam se za cijeli život.

Uz pomoć svih djelatnika Dječjeg Doma Vrbina i drugih volontera, druženje s korisnicima Doma čini mi nezaboravno iskustvo. Volontiranjem sam dobio osjećaj sreće, odgovornosti, topline i ljudskog prijateljstva, a uz ovu kandidaturu za Volontera godine na zahtjev djelatnika ustanove pojavio se i osjećaj ponosa!