Gimnazija Sisak, dobitnica 1. nagrade u kategoriji “Razvoj volonterstva u obrazovanju” u 2020. godini

Gimnazija Sisak, dobitnica 1. nagrade u kategoriji “Razvoj volonterstva u obrazovanju”; Volonterska nagrada Grada Siska u 2020. godini

Gimnazija Sisak ima bogatu tradiciju volontiranja, a 21. veljače 2020. službeno se osniva i školski volonterski klub „VoGSi“. Gimnazijalci volontiraju u brojnim ustanovama kao što su GDCK Sisak, Gradski muzej Sisak, Galerija Striegl, Turistička zajednica grada Siska, Kino klubu Sisak, Udruzi Novi svijet, Udruzi KAS te sudjeluju u brojnim volonterskim aktivnostima i projektima. Dugogodišnju suradnju u području razvoja volontiranja Gimnazija Sisak ima s Agencijom lokalne demokracije Sisak koja je rezultirala brojnim volonterskim pričama, programima i vrijednim priznanjima za školske volontere i koordinatore volontera.

Trenutni projekti u koje su uključeni volonteri su: „(O)drži moj korak!“ čiji nositelj je Agencija lokalne demokracije Sisak, a provodi se kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje, kroz koji je osnovan školski volonterski klub te kroz koji volonteri sudjeluju u vršnjačkim radionicama i volonterskim akcijama u području održivog razvoja, projekt „Volonterska mreža grada Siska“ gdje se upravo planiraju volonterske akcije te projekt „Veliko srce malih volontera“ kroz koji su učenici provodili edukacije svojim kolegama u osnovnim školama pod vodstvom školskih koordinatora nastavnika Marijane Milas, Andree Ostojić i Borisa Majića.

Volonteri su od listopada 2019. do listopada 2020. sudjelovali u raznim aktivnostima kao što su: priprema i provedba vršnjačkih radionica, sudjelovanje u volonterskim akcijama, pomoć u administrativnim poslovima te sudjelovanje na ostalim manifestacijama koje promiču volontiranje i teme održivog razvoja (Sajam udruga i ustanova grada Siska 2020. te Europski tjedan održivog razvoja 2020.)