Teta/striček pričalica djeci na liječenju u Sisku

Želiš li učiniti nešto dobro za druge i sebe, nemoj čekati! Postani teta ili striček pričalica djeci koja su na liječenju u sisačkoj bolnici!

Naziv volonterske pozicije: Teta/striček pričalica djeci na liječenju u Sisku

Organizator: Udruga Smiješak za sve

O projektu: Program se provodi u okviru projekta „Laku noć, pričoljupci!“. Svake večeri, bez obzira na vremenske prilike, nedjelje ili praznike, volonteri se druže s djecom i mladima, čitaju im priče za laku noć, dajući sve od sebe da im boravak u bolnici bude što ljepši i bezbolniji. Projekt se provodi svaki dan, od 19 do 20 sati u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, u Dječjoj bolnici Srebrnjak i Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice. Od 13. lipnja 2023. projekt se počeo provoditi i u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak. Tamo tete pričalice iz Siska i Petrinje, koje su prošle Smiješkovu edukaciju, čitaju djeci i mladima.

“Prepoznali smo potrebe hospitalizirane djece da im u nedostatku njihovog prirodnog okruženja – obitelji, vrtića ili škole, u ulogama „teta i stričeka pričalica“ probudimo osmijeh na licu i donesemo čaroliju bajki i priča koje ih vode u svijet mašte. Čitanjem pomažemo djeci u oslobađanju potisnutih i/ili neprihvaćenih emocija u svakodnevnom životu, jačamo im samopouzdanje, uveseljavamo ih i otkrivamo nove svjetove.” (Udruga Smiješak za sve)

Cilj volonterskog programa: Olakšanje boravka u bolnici djeci

Mjesto: Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“- Sisak (Ul. Josipa Jurja Strossmayera 59)

Volonterski angažman: Dugoročno volontiranje, minimalno 6 mjeseci. Nakon obavezne edukacije svaki volonter priče čita jednom tjedno uz kontinuiranu podršku organizacijskog tima u vidu početnog programa mentoriranja i daljnjih supervizija. Za svaki dolazak se volonteru evidentiraju 2 volonterska sata (čitanje priča + pisanje izvještaja).

Edukacija i priprema: OBAVEZNA edukacija za nove volontere u projektu održat će se u subotu, 16. rujna 2023. u Zagrebu, a o mjestu i terminu održavanja detaljnije ćete dobiti u mailu nakon prijave. Udruga prima zahtjeve samo onih koji su spremni na dugoročno volontiranje, minimalno 6 mjeseci. Troškovi prijevoza do Zagreba i natrag nisu osigurani, volonteri se sami moraju pobrinuti za dolazak.

Način prijave: Prijavite se putem mail adrese udruge Smiješak za sveprijave.smijesakzasve@gmail.com ili klikom na polje “Prijavi se” ispod ovog teksta.

Volontiranje je životna odluka, traži posvećenost i jednom kad donesete odluku da to želite raditi radi drugoga, a ne radi sebe, znači da ste na pravom putu postati volonter Smiješka za sve. 

Vrijeme provedbe: Dugoročno volontiranje

Organizator: Smiješak za sve

Početak: 16. rujna 2023

Završetak: 16. rujna 2024

Mjesto provedbe: Sisak

Rok za prijavu

10 rujna 2023

Prijavi se