Valentno Katić, dobitnik Pohvalnice u kategoriji „Volonter/ka godine“ za 2021. godinu

Valentno Katić, dobitnik Pohvalnice u kategoriji „Volonter/ka godine“ za 2021. godinu, ispred NOVI SVIJET, udruga za djecu i mlade.

KARLOVČANI U SISKU

Uskoro će proći godina dana od kada je Banovinu pogodio snažan potres koji je napravio puno materijalne štete i koji je u ljude donio strah i neizvjesnost. Odmah smo se moji prijatelji i ja dogovorili da krenemo pomoći i bez puno razmišljanja sjeli smo u auto i iz Karlovca se uputili prema epicentru potresa. Zemlja se tresla kada smo se dovezli. Prvo smo stigli i pomagali potrebitima u Petrinju, a nakon toga, stigli smo i u Sisak. Kako se već mračilo, a bili smo u nama nepoznatom gradu, još smo malo prošetali tražeći gdje će naše ruke i dobra volja moći pomoći. Prijatelj Andrej u tom je trenutku naišao na ekipu koja je malo paničarila, a malo pokušavala organizirati raščišćavanje posljedica potresa. Radilo se o ekipi Udruge za djecu i mlade Novi svijet čiji se uredski prostor dobrano zatrpao velikim količinama srušenog građevinskog materijala, a ni učionica za rad s djecom nije izgledala sjajno. 

Na svu sreću bili smo nas petorica Karlovčana, a uz ruke domaćina Siščana, uz puno dobre volje i snage nije bilo većih problema! Razbijali smo velike komade zida kako bismo ih mogli iznijeti van. Komad po komad. Iznosili smo dijelove zida, cigle, šutu, prašinu… Dosta posla! Ali nije nam bilo teško. Ekipa iz Novog svijeta bila je oduševljena što smo iznenada i nenajavljeno uskočili i pomogli.

Zanimljiv dan koji smo na kraju zaokružili pizzom u dobrom društvu. 

Došli smo samo pomoći, a postali smo volonteri udruge NOVI SVIJET. Život nas uvijek iznova iznenadi!