Božica Cerjak, dobitnica Pohvalnice „Volonteri godine grada Siska“ za 2019. godinu

Božica Cerjak, dobitnica Pohvalnice „Volonteri godine grada Siska“ za 2019. godinu, ispred Agencije lokalne demokracije Sisak

Prije nekoliko godina operirala sam tumor na mozgu i moj život se jako promijenio. Najteže mi je bila nemogućnost ponovnog zaposlenja zbog posljedica koje su nastale. Zatvorila sam se u kuću i povremeno se družila samo s najbližom obitelji i kumovima. Izlasci među ljude bili su rijetki. Prije toga bila sam jako društvena osoba s puno prijatelja i stalno u pokretu. Jedan dan pročitala sam oglas Volonterskog centra u kojem traže administratora za pomoć u obavljanju istih poslova. Pomislila sam, kad ne mogu više raditi u svojoj struci, pomoći ću povremeno tim ljudima. Upoznala sam divne ljude, družila se s njima na raznim manifestacijama i osjetila se ponovno korisna. Željela sam im pomoći, a naposljetku, ti divni ljudi su pomogli meni.

Sudjelovala sam u projektu gdje su se prenosila znanja i vještine iz područja volontiranja, koje sam i sama stekla na taj način. Na različitim manifestacijama, dijeleći letke i promidžbeni materijal, upoznala sam nove ljude, naučila sam razmjenjivati informacije s ostalim ljudima koji su zainteresirani za volontiranje. Informirala sam građane o projektima i Volonterskom centru Sisak. Volontirajući, stječu se nova poznanstva, Sire se naši vidici, spoznajemo stvari o sebi i drugim ljudima, učimo i u isto vrijeme se družimo i zabavljamo. Osjećamo se korisno i ispunjeno. Zato, postanite volonter, pomozite drugima, jer tako ćete pomoći sebi.