Poziv na predstavljanje rada Platforme za razvoj školskog volontiranja Sisačko-moslavačke županije

 

Agencija lokalne demokracije Sisak sa zadovoljstvom vas poziva na predstavljanje rada Platforme za razvoj školskog volontiranja Sisačko-moslavačke županije i rezultata prvog istraživanja o dobrim praksama i potrebama u području volontiranja i građanskog odgoja provedenog u osnovnim i srednjim školama na području Županije.

Želimo vas uključiti u zajedničko formuliranje zagovaračkih poruka temeljenih na rezultatima istraživanja. Poruke ćemo uputiti donositeljima odluka na svim razinama odlučivanja u obrazovnom sustavu. Cilj je pružiti podršku školama i organizacijama civilnog društva u razvoju i održivom radu školskih volonterskih klubova.

Predstavljanje se održava 29. lipnja 2023. godine u 10:00 sati u Strukovnoj školi Sisak (adresa: Ivana Fistrovića 1b, 44 000 Sisak).

Platforma za razvoj školskog volontiranja osnovana je u okviru istoimenog projekta, kao mjesto razmjene, inovacije, jačanja kapaciteta, prostora za nove projekte te prilagođenog profesionalnog usavršavanja nastavnika iz područja sudioničke demokracije (ljudskih prava, građanskog aktivizma, socijalne pravde, socijalne uključenosti, interkulturalnosti i sl.).

Platformu čine škole u kojima postoje volonterski klubovi i one škole koje su zainteresirane za razvoj takve vrste izvanškolske aktivnosti. Okosnica rada su školski volonterski klubovi kao suradnički (ko-kreatorski) rad nastavnika i učenika u detektiranju potreba i problema u zajednici, iznalaženju najboljih rješenja te provedbi konkretnih akcija.

Svoje sudjelovanje potrebno je registrirati najkasnije do 28. lipnja 2023. godine do 14:00 sati putem online prijavnice koja se nalazi na poveznici OVDJE.

 


Program 

10:00         Uvod i pozdrav domaćina

    Ivica Beloglavec, ravnatelj Strukovne škole Sisak

            Predstavljanje Platforme za razvoj školskog volontiranja

     Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak

            Volonterski klub kao prostor praktičnog učenja o socijalnoj pravdi

     Nataša Perković, prof., Strukovna škola Sisak

            Istraživanje o dobrim praksama i potrebama u području volontiranja i građanskog odgoja

    Tina Đaković, organizacijska i programska koordinatorica Kuće ljudskih prava Zagreb

10:30         Pauza

10:45          Zajedničko formuliranje zagovaračkih poruka donositeljima odluka

11:30           Završetak

 


 

Projekt „Platforma za razvoj školskog volontiranja“ podržan je sa 87.870,00 € financijske podrške kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

————-

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu isključiva je odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak.

 

 

ACF Hrvatska | ALD Sisak | Kuća ljudskih prava Zagreb | platforma škola smž | školsko volontiranje | Strukovna škola Sisak | volonterski klubovi