Lidija Iveković, dobitnica zahvalnice „Volonteri godine grada Siska“, za 2018. godinu

Lidija Iveković, dobitnica zahvalnice „Volonteri godine grada Siska“, za 2018. godinu, ispred Župnog Caritasa Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa Sisak.

Oduvijek sam voljela i željela pomagati ljudima oko sebe. Poseban osjećaj zadovoljstva i mira me ispunjava kada uspijevam nekome pomoći na bilo koji način. Vjerujem da volontiranje oplemenjuje sve osobe – i one koje volontiraju, ali i one koji pomoć primaju, jer vide da se to ne radi za novac ili neku drugu korist, već iz čiste ljudskosti. Tada je i osobama koje pomoć trebaju puno lakše tu istu pomoć i primiti. Ponekad to nije lak zadatak, jer smo svi ponosni i ne želimo često priznati da nam pomoć u bilo kojem vidu treba, ali tada nastojim pokazati svojim stavom i radom kako nije sramotno biti u potrebi, već jednostavno nikad ne znamo kako će se život prema bilo kome od nas razvijati.

Voljela bih kad bi svi ljudi imali malo više suosjećanja jedni za druge i nadam se da će to s vremenom postati bolje. Za sada sam zadovoljna što i ovim svojim malim radom mogu doprinositi zajednici u kojoj se krećem.