Ivan Bunjevac, dobitnik 1. nagrade „Volonteri godine grada Siska“, za 2019. godinu

Ivan Bunjevac, dobitnik 1. nagrade „Volonteri godine grada Siska“, za 2019. godinu, ispred Dijabetičkog društva grada Siska.

Kada sam saznao da imam dijabetes, prepustio sam se depresiji, našao sam slučajno na Facebooku Dijabetičko društvo grada Siska, nazvao ih i stupio i kontakt. Ubrzo sam vidio da se svi normalno nose s tom bolešću. Shvatio sam kako se bolest može kontrolirati i da se s njom može normalno živjeti.

Kako je vrijeme odmicalo, želio sam biti dio te zajednice, što sam na kraju i postao. Volim pomagati ljudima, volim konačno činiti nešto korisno te dati sebe za korist ljudi koji su u dvoumici – volontirati ili ne.

Volontiranje me nadahnjuje i ispunjava da starije godine života provedem kvalitetno. Pomaganje drugima u meni stvara predivan osjećaj. Volim pomagati onima koji su u ranoj fazi otkrili dijabetes jer se mogu poistovjetiti s njima i njihovim problemima.

Većinu volonterskih akcija provodimo na Gradskoj tržnici Sisak i u drugim ustanovama poput Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

Kroz volontiranje me vodi moto: Moram i želim pomagati drugima kako bi stvorili bolje sutra!