Osnovnoškolci i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Sisak sudjelovali u volonterskoj akciji

       

              U sklopu projekta „Budućnost: za nas i za vas!“ u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak i OŠ Ivana Kukuljevića Sisak održana je još jedna u nizu volonterskih aktivnosti u okviru programa izobrazbe za održivi razvoj.

Volonterska akcija okupila je 14 učenika volontera i desetak korisnika dnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne. Učenici su zajedno s koordinatoricom volontera i školskom mentoricom posjetili korisnike te su im poklonili božićne ukrase koje su prethodno izrađivali na kreativnim radionicama u školi. Također, u okviru jednog od ciljeva održivog razvoja „Svijet bez nejednakosti“ učenici četvrtog razreda i korisnici družili su se igrajući društvene igre i razgovarajući. Svrha volonterske akcije je bilo je povezivanje različitih generacija kako bi dodatno usavršili vještine međusobnog uvažavanja i solidarnosti.

Učenici će tijekom projekta nastaviti sudjelovati u 3 modula izobrazbe za održivi razvoj, a to su radionice za učenike, obiteljske radionice te obiteljske volonterske akcije. Podsjetimo kako radionice i volonterske akcije prate globalne teme održivog razvoja, a pružaju usvajanje vještina koje će roditeljima i učenicima pomoći djelovati u zajednici u području održivog razvoja.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

„Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.“

——————-

„Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.“