Organizatori volontiranja učili kako izdati Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranja

Agencija lokalne demokracije Sisak organizirala je 15. ožujka 2019. godine u Sisku edukaciju na temu izdavanja potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje koja je okupila 17 predstavnika 13 organizatora volontiranja s područja Sisačko-moslavačke županije.

Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranje sve se više i u Hrvatskoj počinje prepoznavati kao koristan alat za praćenje vlastitog napretka i stjecanja novih znanja, vještina i stavova kroz dugoročno volontiranje. Dokaz je koji volonterima pomaže u osobnom rastu i razvoju, a organizatorima volontiranja daje mogućnost za uspostavljanje još kvalitetnijih volonterskih programa i praćenja vlastitog rada.

Polaznici su stekli nova znanja te naučili koje su to kompetencije prema europskom okviru cjeloživotnog obrazovanja, kako ih pratiti u skladu s volonterskim programom koji provode te kako i na koji način izdati Potvrdu volonterima. Također su razmijenili iskustva te iskoristili mogućnost umrežavanja i razvijanja novih ideja u vidu volontiranja.

Na edukaciji su prisustvovali predstavnici Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije, Srednje škole Glina, PRONI Centra za socijalno podučavanje mladih, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, Gradske galerije Striegl, Gimnazije Sisak, OŠ Braća Ribar Sisak, Dječjeg doma Vrbina Sisak, Građanske inicijative Moj grad Sisak, Centra za rehabilitaciju Komarevo, Doma za starije i nemoćne Sisak, Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak te ALD Sisak.

Edukaciju su vodile Paula Raužan i Matea Strižić iz ALD Sisak.

Edukacija je održana u okviru projekata:

“Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda – nositelj: Volonterski centar Zagreb, partneri: Agencija lokalne demokracije Sisak, Udruga IKS, ACT grupa, Mreža udruga Zagor, Dom za starije osobe Centar, Hrvatski centar za razvoj volonterstva.

“Volonterska mreža grada Siska” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sufinancira Grad Sisak kroz program “Volonterki centar Sisak” – nositelj: Agencija lokalne demokracije Sisak, partneri: Osnovna škola “Braća Ribar” Sisak, Osnovna škola “Budaševo-Topolovac-Gušće” Sisak i Grad Sisak.

Logotipi_donatori_mali

logotipi_vmgs2018