Dobro je činiti dobro!

Prvi dio volonterske akcije pod nazivom ”Blagdanska radost” započeo je 15. studenog 2021.g.,  kada su volonteri/ke Volonterskog kluba ”Sreća” izradili plakat i pozvali ostale učenice i učenike Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće na sudjelovanje u akciji darivanja igračaka, društvenih igara i knjiga za produženi boravak u MŠ Budaševo te za učenike slabijeg imovinskog stanja. Akciji su se odazvali učenici od 1. do 8. razreda. Volonteri su sve stvari sortirali i zatim dio uručili učenicima produženog boravka. Drugi dio akcije odnosio se na prikupljanje hrane i higijenskih potrepština. Akcija prikupljanja se odvijala do 16. prosinca, kada su volonteri sortirali i spakirali pakete hrane i igračaka za socijalno ugrožene obitelji učenika škole. Volonteri su također izradili božićne čestitke za svaku obitelj. Koordinatorice akcije Jadranka Knežević i Magdalena Cvek Brnad su 20. prosinca uručile pakete obiteljima.

Volonteri su naučili da je potrebno pomagati drugima te da se osjećaju dobro kada nekoga usreće. Najviše im se svidjela izrada božićnih čestitki za obitelji te pakiranje poklona. Za sljedeću akciju izrazili su želju da oni sami uruče poklone obiteljima, jer zbog epidemioloških mjera ove godine im to nije bilo omogućeno.

Druga volonterska akcija pod nazivom „Radosni kutić“, održana je 23. prosinca, zadnjeg dana škole prije blagdanskih praznika. Učenici školskog volonterskog kluba „Sreća“ zajedno s koordinatoricama, nastavnicom Magdalenom Cvek Brnad i pedagoginjom Jadrankom Knežević, uredili su kutak škole koji će koristiti za provedbu volonterskog programa pomoći u učenju.

Kutić za učenje opremljen je s tri nova jednosjeda i piši-briši pločom, što će biti prostor u kojem će svi učenici imati mjesto za dopunsku i dodatnu pomoć u učenju. Volonteri su izjavili da su se osjećali vrlo korisnima i sretnima jer su uredili prostor koji će pomoći i učenicima i nastavnicima u daljnjem radu.

Učenici su navedene volonterske akcije zaključili porukom „dobro je činiti dobro“.

————

Volonterska akcija je dio aktivnosti projekata:

Volonterska mreža Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak. Provodi ih  Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak, Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Gradom Hrvatska Kostajnica.

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna ALD Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji socijalne politike niti Grada Siska.

U galeriji pogledajte fotografije akcija ''Blagdanska radost'' i „Radosni kutić“