Vizualno doživite manifestaciju Hrvatska volontira 2023.!

Skupili smo sve dojmove, rezultate i vesele trenutke manifestacije, te vam ih s ponosom predstavljamo! Pogledajte kratak dokumentarni film i izvještaj o volonterskim akcijama diljem Hrvatske!

I ove su godine građanke i građani diljem Hrvatske u sklopu manifestacije volontirali u uistinu raznolikim i šarolikim aktivnostima! Naglasak smo stavili na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja te se ove godine kampanja održala pod sloganom „Mali doprinos za veliki utjecaj“, u partnerstvu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, Odraza – Održivi razvoj zajednice i Hrvatske mreže za beskućnike.

Sudjelovanjem u volonterskim aktivnostima kampanje, volonterke i volonteri ukazali su nam da su baš oni promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Održavanjem manifestacije i okupljanjem velikog broja organizacija i volontera htjeli smo istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Kampanja je okupila 96 organizatora volontiranja koji su u 56 gradova i općina diljem Hrvatske proveli 125 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 1 950 volontera poklonilo je 8 650 volonterskih sati svojim zajednicama.

Mi smo ih u svemu tome vjerno pratili ne bismo li javnosti što ljepše prikazali rezultate manifestacije na koje smo jako ponosni!

Hvala od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom i angažmanom ovu društvenu mrežu učinili važnom! #hvalaštostetu

Detaljan prikaz svih održanih aktivnosti provedenih u sklopu manifestacije Hrvatska volontira pronađite u izvještaju, a kako je to izgledalo diljem Hrvatske, pronađite u videu o kampanji.
Oboje se nalazi na sljedećoj poveznici: https://shorturl.at/uwxIL (mapa na Google disku), dok na Facebook stranici možete pronaći galeriju fotografija: https://shorturl.at/ikvX5 .

____________

Kampanju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.