Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2023. godini

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavljuje Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2023. godini.

Državna nagrada za volontiranje je najviše priznanje u Republici Hrvatskoj koje se dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.

Pozivaju se zainteresirane fizičke i pravne osobe da podnesu prijave s prijedlozima kandidata/kandidatkinja koji su u 2023. godini, sukladno Zakonu o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07, 22/13 i 84/21), doprinijeli razvoju i afirmaciji volonterstva u Republici Hrvatskoj.

Državna nagrada za volontiranje u 2023. godini dodjeljuje se u sljedećim kategorijama:

  • volonter/volonterka
  • koordinator/koordinatorica volontera
  • organizator volontiranja

Rok za slanje prijava je 17. studenoga 2023. 

Poziv i prijavne obrasce možete pronaći na službenim stranicama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike na poveznici OVDJE

 

 

 

 

————

Informiramo o volonterstvu u okviru projekata projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Provodi ih Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“, Gimnazijom Sisak, Hrvatskim Zavodom za socijalni rad- Područni ured Sisak, Općinom Majur i Općinom Lekenik.

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna Agencija lokalne demokracije Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva niti Grada Siska.