POGLEDAJTE VIDEO: Više od 3.500 volontera diljem Hrvatske obilježilo je kampanju “Hrvatska volontira”

Krajem svibnja završila je nacionalna kampanja “Hrvatska volontira” koja se 14 godina u nizu održava u brojnim gradovima i općinama diljem Hrvatske.

Ovogodišnji cilj kampanje bio je usmjeren na podizanje svijesti javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja. Brojne organizacije i volonteri kroz kampanju su isticali vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti, a koje su temeljne vrijednosti Europske unije.

– Zadovoljni smo još jednom kampanjom u koju su se uključile brojne organizacije i volonteri diljem Hrvatske kako bi promovirali vrijednosti Europske unije. Ove godine, kampanja je okupila 155 organizatora volontiranja, koji su u 68 gradova i općina proveli 215 volonterskih aktivnosti. Ukupno 3.546 volontera poklonilo je 23.862 volonterska sata svojim zajednicama. Te brojke su zaista impresivne i hvala im svima što su poklonili svoje vrijeme i pokazali da volontiranje donosi pozitivne promjene u lokalnim sredinama, kazala je Marta Hauser iz Regionalnog volonterskog centra u Rijeci, pri udruzi SMART te suradnica u Hrvatskom centru za razvoj volonterstva.

Agencija lokalne demokracije Sisak i Volonterski centar Sisak sudjelovali su u kampanji s dvije aktivnosti. U Lekeniku je na obilježavanju Međunarodnog dana obitelji ALD Sisak predstavio Volonterski centar Sisak te su posjetitelji saznali o volonterskim mogućnostima, Volonteki te sudjelovali u kvizu s nagradama. Osim toga, organiziran je Sajam udruga i ustanova koji je okupio 36 udruga iz Sisačko-moslavačke županije. Posjetitelji su se upoznali s radom udruga, isprobali sportove, izmjerili šećer i tlak, sudjelovali u vatrogasnim vježbama i na još puno drugih aktivnosti.

Izvještaj sa svim aktivnostima kampanje pronađite ovdje: https://shorturl.at/71PYO .

Video kampanje pogledajte ovdje.

———————–

Ovaj program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sufinancirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.