Otvorene prijave za 17. Sajam udruga i ustanova u Sisku

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji s Gradom Siskom i Turističkom zajednicom grada Siska, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na 17. Sajam udruga i ustanova koji se održava 20. svibnja 2023. godine na sisačkoj šetnici uz Kupu s početkom u 10:00 sati s predviđenim trajanjem do najduže 13:00 sati.

Sajam se održava u okviru nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2023. Ovogodišnji slogan kampanje je Mali doprinos za veliki utjecaj čime želimo istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Tijekom Sajma predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

Ove godine, na Sajmu će biti predstavljen i program migrantskih zajednica koje žive u Sisku i Zagrebu.

Program je zamišljen na način da izlagači imaju interakciju s posjetiteljima organiziranjem radionica, izložba i slično, a sportske udruge demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima.

Sudjelovanje na Sajmu se ne naplaćuje, ali je obavezna registracija udruge/ustanove. Organizatori će osigurati stolove, promociju te ostalu tehničku i logističku podršku.

Prijavu je potrebno obavezno poslati najkasnije do 15. svibnja 2023. godine kako bi na vrijeme osigurali logističku podršku i promociju Sajma.

 

Prijava se popunjava isključivo na poveznici OVDJE u kojoj se nalaze dodatni detalji oko sudjelovanja te važne napomene.

 

Za sva dodatna pitanja i/ili podrške prilikom online prijave molimo kontaktirajte:

Sportske udruge – Zajednica sportskih udruga grada Siska, mob: 099 368 5540

Ostale udruge i ustanove – Agencija lokalne demokracije Sisak, mob: 099 230 92 62

Veselimo se Vašem odazivu i zajedničkom druženju u predstavljanju mogućnosti građanima za aktivno uključivanje u život svoje zajednice!

S poštovanjem,

Organizacijski tim!

———

Sajam se održava u sklopu projekata:

– Platforma za razvoj školskog volontiranja koji je podržan sa 87.870,00 € financijske podrške kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova;
– Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, Općinom Majur, Općinom Lekenik, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak i Hrvatskim Zavodom za socijalni rad, Područni ured Sisak, sufinancirane od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Siska;
– Uključivi Sisak čiji je nositelj Grad Sisak, a Agencija lokalne demokracije Sisak partner. Projekt je financiran iz EU Fond za azil, migracije i integraciju, pilot projekt u okviru EPIC projekta;