Natječaj za dodjelu volonterske nagrade Grada Siska u 2023. godini

U povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), Grad Sisak i ove će godine, u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, dodijeliti godišnje volonterske nagrade za 2023. godinu. Nagrade se dodjeljuju za individualni doprinos na razini Grada Siska u proteklih godinu dana te za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u području volonterstva.

Pozivamo sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, fundacije, sindikate, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne/regionalne samouprave) koje djeluju na području grada Siska, a koje rade s volonterima, da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u sljedećim kategorijama:

1. Volonter/ka godine 

Nagrada za volontera godine dodjeljuje se petnaestu godinu zaredom kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale sugrađane na uključivanje u volonterske aktivnosti.

2. Koordinator/ica volontera 

Nagrada za koordinatora volontera dodjeljuje se osmu godinu zaredom pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici.

3. Razvoj volonterstva u obrazovanju

Nagrada za razvoj volonterstva u obrazovanju dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u razvoju volonterstva učenika/studenata kako bi se potaknulo aktivno građanstvo djece i mladih te održivi volonterski programi ustanova.

 

Natječaj je otvoren do 13. studenog 2023. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su kao privitak ispod teksta te na internetskoj stranici Grada Siska (pod Natječaji i javni pozivi, link OVDJE). Za dodatne informacije o natječaju obratite se na adresu elektroničke pošte: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr

Dokumentacija se dostavlja na adresu elektronske pošte povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr s naznakom kategorije:

„Za natječaj Volonteri – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Koordinatori volontera – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Odgojno-obrazovna ustanova – naziv“

 

Prijavnica Volonteri 2023.

Format: docx Veličina: 26,49 KB

Preuzmi
Prijavnica Koordinator/ica 2023.

Format: docx Veličina: 28,74 KB

Preuzmi
Prijavnica Obrazovanje 2023.

Format: docx Veličina: 22,98 KB

Preuzmi
Volonteri Grada Siska 2009-2022

Format: pdf Veličina: 395,81 KB

Preuzmi