Volonter/ka za pružanje pomoć u učenju djeci

Vladaš li jako dobro školskim gradivom? Želiš li pomoći djeci da poboljšaju znanje i školsku godinu završe sa dobrim ocjenama? Ako si na pitanja odgovorio/la potvrdno onda je ovo prava prilika za volontersko iskustvo koje ćeš uvijek pamtiti!

Tražimo  4 volontera/ke za pomoć u savladavanju gradiva iz matematike i engleski jezika u OŠ Budaševo- Topolovac-Gušće

NAZIV VOLONTERSKE POZICIJE: Volonter/ka za pomoć u učenju djeci.

CILJ VOLONTERSKE POZICIJE:

Pružiti sustavnu volontersku pomoć i podršku u učenju i savladavanju gradiva iz predmeta obuhvaćenih nastavnim planom i programom za učenike 5.- 8. razreda osnovne škole sa slabijim ocjenama koji imaju poteškoća sa savladavanjem gradiva, ovisno o potrebi pojedinog učenika.

OPIS AKTIVNOSTI VOLONTERA:

– Priprema nastavnog gradiva i vježbi u dogovoru s predmetnim nastavnikom ili prema povratnoj informaciji učenika na satu
– Podučavanje učenika prema unaprijed dogovorenom rasporedu s koordinatorom iz Volonterskog centra Sisak te školom i učenicima. Podučavanje obuhvaća predmete: Matematika i engleski jezik, ovisno o potrebi škole i učenika. Pomoć u učenju može biti organizirana individualno ili u manjim skupinama ovisno o dobi i potrebama učenika
– Vođenje evidencije volonterskih sati
– Redovito pružanje povratne informacije o napretku učenika koordinatoru programa Pomoć u učenju.

Volonter/ka će prilikom popunjavanja prijavnice istaknuti za koji predmet ili predmete želi pružati pomoć. 1 volonter može odabrati oba predmeta ako želi.

OBVEZE VOLONTERA U PROGRAMU POMOĆI U UČENJU:

– Sudjelovanje na pripremnoj radionici o volontiranju i didaktičkom pristupu učenju u trajanju od 2 sata. Edukacija će volontere upoznati sa specifičnostima rada s djecom, načinom rada s djecom, mogućim izazovima i kako ih savladati te ih pripremiti za volontiranje u školama. Edukaciju provodi Volonterski centar Sisak. Na sastanku će prisustvovati i predstavnici škola te će se dogovoriti točan raspored volontiranja u skladu s mogućnostima volontera te potrebama škola.
– Komunikacija s koordinatoricom Volonterskog centra Sisak oko izrade rasporeda volontiranja te radi prikupljanja povratnih informacija o programu pomoći u učenju, mogućim izazovima s kojima se susreću i preporukama za poboljšanje.

Organizator volontiranja će za volontere tražiti Potvrdu o nekažnjavanju Ministarstvo pravosuđa.

MJESTO VOLONTIRANJA: Pomoć u učenju se pruža u prostoru Matične škole Budaševo (Trg M. Šokčevića 1, Budaševo)

VRIJEME VOLONTIRANJA: od siječnja 2024. do svibnja 2025., ponedjeljkom i srijedom od 13:15 do 14:00 sati (jedan školski sat) ; raspored je podložan promjenama u skladu s mogućnostima volontera i potrebama učenika.

POTREBNE KVALIFIKACIJE, ZNANJA I VJEŠTINE:

–  Punoljetnost
–  Strpljenje u radu s djecom
–  Dobro poznavanje predmeta unutar obrazovnog plana i programa za učenike od 5. do 8. razreda OŠ (prednost se daje volonterima pedagoške, učiteljske i profesorske struke)
–  Odgovornost i predanost
–  Motiviranost za rad s djecom
–  Sposobnost motiviranja djece na učenje
–  Sposobnost prenošenja znanja
–  Razvijene komunikacijske vještine

DOBROBITI ZA VOLONTERE:

– Stečeno znanje o specifičnostima i načinu rada s djecom, mogućim izazovima te njihovom savladavanju
– Stečeno iskustvo u radu s djecom, prenošenju znanja, i motivaciji učenika
– Razvoj socijalnih vještina
– Stjecanje prvog profesionalnog iskustva
– Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu
– Nova poznanstva
– Zadovoljstvo koje proizlazi iz pomaganja drugima

Organizator pokriva putni trošak volonterima za putovanje u Budaševo.

Kontakt osoba: koordinatorica volontera u Agenciji lokalne demokracije Sisak Barbara Marjanović, vcs@Lda-sisak.hr, 099/230-9262

Način prijave: Ljubazno Vas molimo da popunite PRIJAVNICU OVDJE te ćemo se povratno javiti nakon što istekne rok prijave 30. travnja 2023.

————

Pomoć u učenju je dio aktivnosti projekata:

Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Provodi ih  Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“, Gimnazijom Sisak, Hrvatskim Zavodom za socijalni rad- Područni ured Sisak, Općinom Majur i Općinom Lekenik.

Za sadržaj objavljen u ovom tekstu je isključivo odgovorna Agencija lokalne demokracije Sisak i ne može se smatrati službenim stavom Ministarstva niti Grada Siska.

Vrijeme provedbe: Dugoročno volontiranje (od 1/2024-5/2025)- minimalno 2 sata mjesečno

Početak: 15. siječnja 2024

Mjesto provedbe: Matična škola Budaševo

Rok za prijavu

30 travnja 2024

Prijavi se