Izložba fotografija – Rastemo zajedno 2022.

Posjetite Izložbu fotografija volonterskih programa provedenih tijekom 2022. godine na području Sisačko-moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.).

Izložba je postavljena NKČ „Vlado Gotovac“ – Ogranak Caprag, od 8. prosinca 2022. do 9. siječnja 2023. godine, u radno vrijeme Knjižnice.

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja.

Postavljena je sedmu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Svaka dosadašnja izložba je bila odraz trenutne društvene situacije tako da na ovogodišnjim fotografijama vidimo početak oporavka zajednica nakon katastrofalnog potresa i vjeru u zajedništvo i budućnost usprkos životu u produženoj krizi.

Izložene fotografije trinaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

Izložbom želimo zahvaliti organizacijama i volonterima na trudu i kreativnosti u pokretanju promjena te potaknuti širenje volonterske mreže i stvaranje novih sadržaja koji poboljšavaju život i jačaju otpornost naše zajednice.

Izložbu možete pogledati ispod u galeriji.

__________

Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak

Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne održavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.