Izložba fotografija – Rastemo zajedno 2020.

Posjetite 5. Izložbu fotografija volonterskih programa provedenih tijekom 2020. na području Sisačko-moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.).

Izložbu možete pogledati ispod u galeriji fotografija, a posjetiti uživo u Galeriji Sv. Kvirin Doma kulture Kristalna kocka vedrine od 5. prosinca 2020. do 6. siječnja 2021., osim 25. – 27. prosinca 2020.

Radno vrijeme Doma kulture:

ponedjeljak – četvrtak: 9:00 – 15:00

petak – nedjelja: 17:00 – 21:00

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja.

Postavljena je petu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa. Ovogodišnja izložba je osobito značajna jer su se predstavljene aktivnosti održavale u iznimnom vremenu suočavanja s pandemijom bolesti COVID-19 i njezinim posljedicama, a koja je generirala nove društvene probleme koji su tražili nove načine odgovora i podrške.

Izložene fotografije dvadeset organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

Izložbom želimo zahvaliti organizacijama i volonterima na trudu i kreativnosti u pokretanju promjena te potaknuti širenje volonterske mreže i stvaranje novih sadržaja koji poboljšavaju život i jačaju našu zajednicu.

—–

Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata (O)drži moj korak!, Volonterska mreža grada Siska i Volonterski centar Sisak.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Izložbu sufinanciraju Grad Sisak i Ministarstvo rada, mirovinskoj sustava, obitelji i socijalne politike.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne održavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grada Siska i Ministarstva.