Volonterski kamp Učka 360° – Šikaro, otvori se!

Želite li spojiti ugodno s korisnim ovo ljeto imate priliku sudjelovati u volonterskom programu Udruge Biom i uključit se u borbu za očuvanje bioraznolikosti u volonterskom kampu na Učki!

CILJ VOLONTERSKOG PROGRAMA: Doprinijeti obnovi staništa u području Parka Prirode Učka

OD VOLONTERA SE OČEKUJE: Rad u kampu uključuje krčenje grmlja, trave i niskih stabala uz upotrebu alata. Krški travnjaci i pašnjaci brdovitog područja Parka Prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova. Ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postepeno se pretvaraju u šikare i šume. Misija ovog kampa je direktnim konzervacijskim akcijamaobnoviti staništa pogodna za gniježđenje vrtne strnadice, vrste čija je populacija na području Istre malobrojna i ugrožena. Isto stanište za lov koriste i dvije vrlo značajne, malobrojne vrste orlova – suri orao i zmijar.

Više informacija o kampu i obrazac prijave možete pronaći na linku ovdje.

POTREBAN BROJ VOLONTERA: 40

PROFIL VOLONTERA:

  • osobe svih dobnih skupina
  • odgovornost i ozbiljnost

PRAVA VOLONTERA: Volonteri će sudjelovati na informativnom sastanku gdje će dobiti sve upute te će biti upoznati s principima rada i očekivanim zadacima. Volonteri će dobiti potvrde o volontiranju ili će im se volonterski angažman upisati u volontersku knjižicu.

OBVEZE VOLONTERA: Uspješno i na vrijeme izvršeni zadaci.

OSOBLJE RASPOLOŽIVO VOLONTERIMA: Organizatori iz Udruge Biom, mail: volonteri@biom.hr

Vrijeme provedbe: Kratkoročno volontiranje, od 2. do 24. srpnja 2020., (5 sati dnevno)

Organizator: Udruga Biom

Početak: 02. srpnja 2020

Završetak: 24. srpnja 2020

Mjesto provedbe: Park Prirode Učka

Rok za prijavu

30 lipnja 2020

Prijavi se