Volonterski centar Sisak dobio Oznaku kvalitete

Hrvatski centar za razvoj volonterstva 10. prosinca 2019. godine Europskom domu u Zagrebu, dodijelio je Oznaku kvalitete sedam lokalnih volonterskih centara među kojima je i Volonterski centar Sisak koji djeluje pri Agenciji lokalne demokracije Sisak.

Oznaku kvalitete primili su i Volonterski Centar Zadar pri Udruzi socijalnih radnika Zadar, Volonterski centar VolontirajAJMO pri Mreži udruga Zagor, Volonterski centar VolonterKA koji djeluje pri Udruzi CARPE DIEM u Karlovcu, Volonterski centar SRMA u okviru Udruge SRMA u Sinju, Volonterski centar POZITIVA pri Udruzi mladih „Mladi u EU“ u Šibeniku te Volonterski Centar Vukovar pri PRONI Centru za socijalno podučavanje.

Oznaku kvalitete utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva sa željom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da kvalitetnije i lakše ostvaruju svoju ulogu u zajednici. Svrha procesa procjene je definirati osnovnu razinu usluge koju svaki volonterski centar mora pružati građanima i organizatorima volontiranja te svim drugim korisnicima i dionicima. Između ostalog, cilj je pružiti jasan i objektivan okvir za procjenu kvalitete, doprinijeti isticanju kvalitete usluga volonterskih centara i njihovog ugleda u javnosti te pružiti mogućnost za unaprjeđenje. Više o standarsdima kvalitete za volonterske centre možete pročitati na internet stranici https://www.hcrv.hr/

Certifikat Oznake kvalitete za Volonterski centar Sisak preuzela je Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak koja je prisutnima zajedno sa Zrinkom Hafizović iz Grada Siska predstavila rad Povjerenstva za razvoj volonterstva grada Siska kao primjer dobre prakse tijela koji je usmjereno na praćenje provedbe volonterske politike te razvoju i zagovaranju volonterstva.

Također, predstavnicima lokalnih i regionalnih volonterskih centara obratili su se i predstavnice Izvršnog odbora Hrvatskog centar za razvoj volonterstva te Ureda za udruge Vlade RH koje su istaknule važnost normativnog i zakonodavnog okvira za rad volonterskih centara kako bi se sav posao koji obavljaju, a koji je usmjeren na građane i društvo više prepoznavao.