U Sisku održan Okrugli stol za poslodavce pod nazivom „Volonter – kompetentniji zaposlenik od ne-volontera“

Dana 25. srpnja 2019. godine u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak i u okviru projekta „Volonterska mreža grada Siska“ održan je Okrugli stol za poslodavce na temu dobrobiti volontiranja kojem je cilj promovirati dokument Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem među poslodavcima, potaknuti vrednovanje iskustva volontiranja prilikom zapošljavanja te informirati sudionike o načinima kako se organizacije ili tvrtke mogu uključiti u volonterske aktivnosti u zajednici.

Okrugli stol održao se u prostoru Gradske galerije Striegl gdje je u tijeku program pod nazivom „Shared space“ u sklopu kojega se ustupa galerijski prostor na određeni vremenski period lokalnoj zajednici s ciljem povezivanja različitih oblika djelovanja, a na njemu je sudjelovalo 18 predstavnika privatnog, javnog i civilnog sektora među kojima su: Gradska galerija Striegl, Dječji dom Vrbina Sisak, Udruga za promicanje inkluzije Sisak, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak, Kreativna agencija D.Point, Varisco C s.r.l., Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak, Javna ustanova Regionalni koordinator Sisačko – moslavačke županije, Tiskara Polygraf te Radio Sisak.

Okrugli stol vodila je predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak Paula Raužan koja je predstavila rad Agencije lokalne demokracije Sisak i kroz program Volonterskog centra Sisak nakon čega je informirala prisutne o zakonodavnom okviru organiziranog volontiranja, upoznala s dokumentom Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem i načinima njezinog izdavanja te kako se isti može koristiti prilikom procjenjivanja potencijalnih novih zaposlenika. Predstavljeno je istraživanje usmjereno na razvoj socijalnih i emocionalnih vještina te kritičkog mišljenja osoba uključenih u dugotrajno volontiranje, a koje su poželjne u današnjem poslovnom svijetu. Osim toga, razgovaralo se o korporativnom volontiranju, odnosno volontiranju zaposlenika u organizaciji poslodavca i dobrobitima koje ono donosi za poslodavca, zaposlenika i zajednicu.

Kroz navedene teme okruglog stola potaknuta je rasprava i umrežavanje među sudionicima. Prisutni su došli do zaključka da u Republici Hrvatskoj volontersko iskustvo pri zapošljavanju nije uključeno kao prednost u pisane procedure zapošljavanja, ali kako postoji mogućnost i prostor za osviještenje poslodavaca i provoditelja odluka te bolje informiranje o pozitivnom doprinosu volontera kao budućih zaposlenika. Prisutni su podijelili neka od osobnih iskustava kada im je prijašnje volontersko iskustvo bilo prednost prilikom zapošljavanja jer su kompetencije koje su razvili kroz volontiranje bile poželjne i zanimljive budućem poslodavcu. Zaključak je kako je potrebno poslodavce informirati o kompetencijama koje se stječu volontiranjem te da se međusektorskom suradnjom mogu uspostaviti mehanizmi i alati za postepeno upoznavanje zajednice s pozitivnim utjecajem volontiranja u svrhu veće konkurentnosti na tržištu rada. Također, većina sudionika se složila kako je došlo vrijeme za razvoj korporativnog volontiranja na lokalnom području čije primjere dobre prakse već viđamo u većim zajednicama, a osobito u razvijenim zemljama Europske unije. Naposljetku, zaključeno je kako je najvažnije vršiti pritisak na nadležna i državna tijela koja imaju najveću mogućnost donositi i mijenjati zakonske regulative.

Prisutni su pogledali izložbu „Rastemo zajedno“ koja je postavljena u Galeriji Striegl do 31. srpnja 2019., a na kojoj su predstavljene fotografije sisačkih volonterskih programa, osobne priče volontera te kratki filmovi s različitih volonterskih akcija.

Projekt „Volonterska mreža grada Siska“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj projekta je Agencija lokalne demokracije Sisak, a partneri su: OŠ Budaševo – Topolovac – Gušće, OŠ Braća Ribar te Grad Sisak.