U Sisku održan drugi radni sastanak u okviru projekta „Budućnost: za nas i za vas!“

 

U Sisku je 29. srpnja 2019. godine održan drugi sastanak tima Sisačko – moslavačke županije u okviru projekta „Budućnost. Za nas i za vas!“ čiji nositelj je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec. Podsjetimo kako je svrha projekta  osnaživanje partnerstva organizacija civilnog društva i osnovnih škola s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije u kojima će se provoditi program izobrazbe o održivom razvoju.

Na sastanku su predstavnici partnerskih organizacija iz Agencije lokalne demokracije Sisak, OŠ „Ivana Kukuljevića“ Sisak te Hrvatskog Crvenog križa – Gradsko društvo Crvenog križa Sisak nastavili s izradom i planiranjem programa izobrazbe održivog razvoja koje uključuje tri modula među kojima su radionice za učenike, obiteljske radionice te volonterske akcije. Na radionicama za učenike i roditelje kroz interaktivne metode rada obradit će se globalne teme održivog razvoja, a to su: „Svijet bez siromaštva“, „Svijet bez gladi“, Smanjenje nejednakosti“, Rodna ravnopravnost“, „Kvalitetno obrazovanje“, „Mir, pravda i snažne institucije“, „Očuvanje života na zemlji“, „Pristupačna energija iz čistih izvora“, „Dostojanstven rad i ekonomski rast“, „Industrija, inovacije i infrastruktura“, „Održivi gradovi i zajednice“, „Održiva potrošnja i proizvodnja“, „Zaštita klime i očuvanje vodenog svijeta“ te „Partnerstvom do ciljeva“. Uz teoretski dio učenici i njihovi roditelji imat će prilike nova znanja i vještine steći kroz volonterske akcije koje će se provoditi u školskoj i lokalnoj zajednici. Volonterske akcije provest će se u vidu uređenja okoliša, kreativnih radionica te upoznavanja vlastite zajednice.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

„Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.“

——————-

„Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.“