Volontiranje kao stil života

Smatram da se moj ”put volontiranja” u nekim aspektima razlikuje od drugih. Kada je dijelom tvoje obitelji osoba s invaliditetom, vjerujem da, prije svega, cijelo kućanstvo razvije veću senzibiliziranost prema ranjivim skupinama općenito. Životna situacija mog brata nagnala me na pomaganje drugima, jer isti često nailaze na brojne prepreke koje ne mogu samo svladati. Moj je put volontiranja tako započeo 2015. godine u Sportskom savezu osoba s invaliditetom Velike Gorice, čiji je član i danas moj brat. Dugogodišnje iskustvo u spomenutom savezu naučilo me brojnim stvarima, za koje vjerujem da u protivnom nikada ne bi samostalno naučila.

Godine 2018. upisala sam apsolventsku godinu, uz koju se pojavila velika količina slobodnog vremena. Samim time, volontiranje u Savezu je s vremenom postalo premalo, te sam željna novih znanja odlučila pronaći mjesto koje će mi pružiti nova volonterska iskustva. Tako sam na internetskim stranicama pronašla kontakt broj Volonterskog centra u Sisku. Nakon telefonskog razgovora i sastanka, krenula sam volontirati i pod njihovim mentorstvo, što bi zbilja željela opisati kao živopisno i zabavno iskustvo.

Moram priznati da je na određen način cjelokupno volontersko iskustvo utjecalo na moj životni put. Tako je osoblje Agencije lokalne demokracije Sisak prepoznalo moj potencijal i želju prenošenja stečenog znanja drugima, zbog čega su me nakon određenog vremena odlučili zaposliti. Unatoč tome, vjerujem da je moje volontersko iskustvo i dalje u počecima, te se nadam novim, ludim volonterskim akcijama.