Tomo Rajić, dobitnik 2. nagrade u kategoriji „Koordinator/ica volontera grada Siska“ za 2022. godinu

Tomo Rajić, dobitnik 2. nagrade u kategoriji „Koordinator/ica volontera grada Siska“ za 2022. godinu, ispred Kino kluba Sisak

Kada su me odabrali za koordinatora volontera nisam znao što očekivati. Znao sam da je to pozicija koja puno traži, ali daje još i više. Znao sam da će biti puno posla i obaveza, no bio sam spreman na sve izazove koji su stajali na tom putu. Na početku nisam znao koje su mi točno odgovornosti, niti kako stvari funkcioniraju, no malo po malo učio sam u hodu. Jedan od prvih zadataka bila mi je izrada Google Forms ankete putem koje su se volonteri prijavljivali na volontiranje i birali aktivnosti sukladno njihovim interesima. Tu je bilo važno paziti da je anketa jednostavna, pregledna i da se njome dobivaju potrebne informacije kako bih mogao dalje planirati. Potom je uslijedio intervju s prijavljenim kandidatima od čega smo ukupno izabrali 27 kandidata.

Koordinirajući ukupno 27 volontera iz svih krajeva lijepe naše imao sam priliku upoznati divne ljude s kojima je bilo jako lijepo surađivati. S pravilnom komunikacijom i organizacijom vremena i posla, bez problema smo obavljali sve zadatke potrebne za uspješnu provedbu Star Film Festivala. Drago mi je da sam imao priliku postati koordinator volontera jer smatram da to nije mala stvar. Mislim da je to super prilika za izbrusiti organizacijske, komunikacijske i soft skill vještine koje su u današnjem dobu i ovakvoj vrsti posla jako cijenjene.

Moja poruka svakome tko se dvoumi postati koordinator volontera ili ima strah od nepoznatog, savjetujem da izađe iz svoje komfort zone. Neka naprave korak naprijed jer vjerujem da će ih na tom putu svi izazovi i prepreke na koje naiđe ojačati i dati im vjetar u leđa. Izgraditi će dobre temelje za još puno dobrih i velikih projekata kao što je Star Film Fest.

————————————————————————————————————————–

Volonter o svom koordinatoru kažu slijedeće:

Već dvije godine sudjelujem na festivalu na kojem je Tomo Rajić koordinator volontera. Čim sam ga upoznao, od Tome sam osjetio čistu energiju i dobrotu. Savršeni koordinator je po meni osoba koja zna kako doprijeti do svakog volontera zasebno, netko tko je spreman odvojiti dio sebe, netko tko je karizmatičan, spreman pomoći. Tomo Rajić je sve to. Nikada u životu nisam upoznao osobu koja je tako opuštena, čak i u najstresnijim trenucima. Tomo nikad nije ostavio volontera na cjedilu. Ove godine nas je bilo najviše volontera do sada. Tomo se pobrinuo da svakom volonteru pojedinačno što više olakša posao. Nerijetko smo mi volonteri, komentirali kako nije jasno od kud njemu toliko energije za konstantan trud, bez i jedne iznimke. Uvijek nasmijan, uvijek spreman pomoći i uvijek spreman dati sve od sebe. Za vrijeme provođenja aktivnosti svi smo bar jednom osjetili da ne možemo više, da je to to. Međutim Tomo, ako je to osjetio, nije to pokazao i nastavio je gurati dalje. Tomo mi je u ove dvije godine postao jedan od boljih prijatelja te osoba koja znam da bi mi uvijek bila spremna pomoći te mislim da to puno govori i o njegovom radu kao koordinator volontera. – Tin Vukšan