Nives Celinšćak, dobitnica Pohvalnice u kategoriji „Volonter/ka godine“ za 2021. godinu

Nives Celinšćak, dobitnica Pohvalnice u kategoriji „Volonter/ka godine“ za 2021. godinu, ispred Dijabetičkog društva grada Siska.

Poslije razornog potresa na području Sisačko- moslavačke županije 29.12.2020, imala sam veliki strah i probleme.  Nisam se mogla nikako smiriti, nisam mogla spavati niti boraviti u kući. Roditelji nisu znali kako bi mi pomogli jer su se i sami borili sa tadašnjom situacijom.

Moj otac je u Dijabetičko društvo grada Siska nosio donacije te je u razgovoru s predsjednikom Darkom Velhesom i članom Daliborom Kajtuzovićem čuo da su im potrebni volonteri koji se razumiju u lijekove jer su dobivali velike donacije. Između ostalog, donirani su im lijekovi koji nisu bili za dijabetičare, nisu znali čemu služe te im je trebala stručna pomoć. Toga dana sam vidjela na internetu da se traže donacije lijekova i zavoja za Glinu te sam preokrenula kuću, našla pune dvije vreće različitih zavoja i tableta za bolove i poslala paket za Glinu s kolegicom. Otac kada je došao kući mi je ispričao priču i ja sam rekla da mogu odmah ujutro doći s kolegicom te udruzi pomoći odraditi sve potrebne poslove. Tako sam počela sortirati donacije i dijeliti svim ljudima u potrebi unutar Sisačko- moslavačke županije što mi je pomoglo da se fizički umorim i  prestanem razmišljati o tome što se dogodilo tog 29.12.2020. Napokon sam spavala. Ne mirno, ali sam spavala i općenito se bolje osjećala.

Upoznala sam mnoštvo novih ljudi i pomagala potrebitima što je najveća vrijednost volonterstva. I dalje volontiram u udruzi jer mi je puno pomoglo za duševno i mentalno zdravlje. Jako volim pomagati drugim ljudima koji su u potrebi pogotovo nakon situacije koja se desila toga 29.12.2020. Jedostavno rečeno, volonterstvo mi je duševna hrana!