Marta Narančić, dobitnica zahvalnice „Volonteri godine grada Siska“, za 2018. godinu

Marta Narančić, dobitnica zahvalnice „Volonteri godine grada Siska“, za 2018. godinu, ispred Agencije lokalne demokracije Sisak.

Volontiram u Dječjem domu Vrbina zato što su ta djeca željna ljudskoga kontakta. Imaju jednog odgajatelja na njih dvadeset te im taj jedan odgajatelj fizički ne stigne i ne može priuštiti svu pažnju koju ta djeca trebaju. To su djeca koja imaju posebne potrebe, prvenstveno žele nekoga tko će se s njima podružiti i porazgovarati, neslužbeno i ne u nekim njima neugodnim uvjetima. Različite radionice, koje se provode u sklopu projekta iskustvo života, ponekad su im zanimljive, no pretežno je jedino što traže samo pažnja drugog ljudskog bića.

Zato volontiram. Da sjednem s tom djecom, da im pružim ono što najviše trebaju – savjet, pažnju i ljubav. Žao mi je samo što se u sklopu ovoga projekta ne ide češće k njima jer me djeca često susreću na ulici (s obzirom da radim u Gimnaziji Sisak koja im je praktički preko puta doma) te me pitaju kada ćemo doći. Njima ti naši posjeti puno znače i uveseljavaju ih. Sreća na dječjim licima, zagrljaji i osmijesi – to je jedan jedini razlog zašto volontiram. I ne bih to nazvala ,,volontiranjem“. Odlazim se tamo družiti s djecom. Zbog toga što njima to treba, a mene raduje njihova sreća.