Klara Krmpotić, dobitnica 2. nagrade „Koordinator volontera godine grada Siska“ za 2019. godinu

Klara Krmpotić, dobitnica 2. nagrade  „Koordinator volontera godine grada Siska“ za 2019. godinu, ispred Kino klub Sisak

Moj put volontiranja počeo je krajem 2014. godine i to sasvim slučajno, kada sam se učlanila u Kino klub Sisak s još dvije prijateljice. Prvo volontersko iskustvo dogodilo se 2015. godine kada sam se kao volonter prijavila na Star Film Fest kojeg organizira Kino klub Sisak. Svidjela mi se atmosfera, upoznala sam nove ljude s kojima se i dan danas družim. Od tada sam volontirala na svakom Star Film Festu, naravno volontirala sam i kroz razne druge akcije koje nisu organizirane od strane Kino kluba, ali nisu mi se toliko svidjele kao Star Film Fest. Ove godine postala sam koordinator volontera na Star Film Festu.

Kroz ovaj Festival najbolje se vidi moj razvoj. U početku nisam ni znala što to znači volontirati jer se nitko u mom kruženju time nije bavio, nitko od mojih prijatelja nije bio zainteresiran za tako nešto. Moja prednost kao koordinatora je to što sam prvo bila četiri godine volonter na ovom festivalu pa sam znala kako otprilike treba izgledati i što se kako radi, no tek ada sam postala koordinator volontera shvatila sam da to nije toliko lagan posao, shvatila sam koliko je tu mjeseci neprestanog rada i truda uloženo. Tek kada radite toliko godina na jednom projektu vidite koliko napreduje, kako se razvijao, kako je Festival rastao, vidite da se na kraju sve isplatilo, vidite veliki interes i odaziv ljudi… Tu je ta ljepota biti koordinator volontera, kada vidite početak i razvoj projekata, kao da imate dijete koje pazite i mazite i trudite se da ispadne što bolje. Volontiranje me upotpunjuje jer znam da na taj način pomažem nekome kome je stvarno ta pomoć potrebna.

Svim koordinatorima volontera savjetovala bih da prvo volontiraju jer će tako najbolje vidjeti koje su prednosti i moguće zapreke na pojedinim volonterskim pozicijama te naučiti cijeniti svakog volontera. Svim volonterima i onima koji to tek žele postati savjetujem da se prijave volontirati jer je to jedno veliko iskustvo, jedna velika obitelji i ako se dvoumite definitivno se prijavite, nemojte se bojati, ako bude baš tako loše uvijek možete odustati, ali vjerujte mi sve ćete to zaboraviti kada nekome vratite osmijeh i kada vam se zahvale od srca.