Boris Lemaić, dobitnik 2. nagrade „Volonteri godine grada Siska“, za 2018. godinu

Boris Lemaić, dobitnik 2. nagrade „Volonteri godine grada Siska“, za 2018. godinu, ispred Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

S obzirom da sam izabrao zanimanje koje u sebi sadrži brigu o ljudskom okolišu, isticanje ljepote prirode i pružanje zadovoljstva svima koji gledaju tu ljepotu, želio sam svoj rad približiti što više osoba. Uključio sam se u razne skupine koje su se u Sisku bavile uređenjem okoliša i trenutno najviše radim sa Sisačkim volonterima. Sviđa mi se način na koji oni rade trudeći se amaterski uređivati parkove i razne dijelove grada, a pogotovo krug bolnice u kojem se kreću mnogi naši sugrađani. Drago mi je što mogu podijeliti svoje znanje i ljubav prema hortikulturi s drugima i na taj način pomoći kako uređenju ovog vanjskog okoliša, tako i njihovim kućnim biljkama.

Ovaj volonterski posao nije lagan i iziskuje određeni fizički angažman kao i boravak na otvorenom, što u svakom slučaju koristi svima. Posebno mi je drago kad uz one starije osobe ili osobe srednjih godina volontiraju s nama i djeca pa vidim da su zainteresirani za vrste biljaka, kako ih očuvati i kako im pomoći da budu još ljepše.

Volim volontirati na ovaj način i siguran sam da naš rad koristi svim osobama koje se kreću prostorom koji smo uređivali.