Ana Štajcer, dobitnica Pohvalnice u kategoriji „Volonter/ka godine“ za 2020. godinu

Ana Štajcer, dobitnica Pohvalnice u kategoriji “Volonter/ka godine”; Volonterska nagrada Grada Siska u 2020. godni, ispred Agencije lokalne demokracije Sisak.

Volontirati sam počela na poticaj ekipe iz Agencije lokalne demokracije Sisak. Bio im je potreban netko da fotografira, a pošto sam se tek počela baviti fotografijom, rado sam se odazvala. Fotografijom se bavim iz hobija i volim isprobavati razne tehnike i stilove. Dvije godine sam učestvovala na Fotooku gdje su mi fotografije bile odabrane za izložbu i nagrađivane. Također sam, u dvije prilike, izlagala na izložbama Hrvatskog geološkog društva. Uz osjećaj da činim nešto korisno za zajednicu, to mi je ujedno bila i odlična prilika da se okušam u dokumentarnoj fotografiji. Svaki event koji fotografiram pruža mi priliku da uhvatim neki neprocjenjivi trenutak sreće i zadovoljstva na licima volontera, neki pokret koji zraci brigom, neku sitnicu koja puno govori. Baš te sitnice su ono veliko što volonteri rade, a to pokušavam uloviti objektivom.

Kroz volontiranje sam se upoznala s radom puno udruga i društava za koje inače ne bi znala i vidjela sam koliko daju od sebe kako bi nam svima bilo ugodnije u našoj zajednici. Naučila sam puno o svom rodnom gradu kroz sve te divne i predane ljude koji odvajaju svaki slobodan trenutak da bi učinili nešto korisno za sve nas.