Inovativni alat za online rad s mladima i neformalno obrazovanje

Mreža mladih Jugoistočne Europe (SEEYN) predstavila je novi web portal koji čini jedinstvenu internetsku bazu digitalnih alata – SEEYN priručnik – digi youth portal.

Sve što ste ikada željeli naučiti o online učenju i digitalnim alatima u radu s mladima i neformalnom obrazovanju, nalazi se ovdje: http://digiyouth.seeyn.org/

DIGI YOUTH dio je aktivnosti projekta „Youth Work In Progress“, u kojem je Agencija lokalne demokracije Sisak jedan od partnera, a financira ga Europska unija kroz program Erasmus +.

Svrha portala DIGI YOUTH je stvoriti mjesto na kojem će mlade osobe raznih struka i zanimanja ili bilo tko znatiželjan o bilo čemu digitalnom što se tiče rada s mladima i neformalnog obrazovanja može pronaći teorijske i praktične komentare o tim temama. Portalom se nastoji pružiti prostor zajednici koja je zainteresirana za korištenje i stvaranje digitalnih alata za rad s mladima i neformalno obrazovanje, kako bi uspjeli rasti uz rast sadržaja koji se nalazi na portalu.

Portal ima dvije glavne teme – online učenje i digitalni alati.

Online učenje obuhvaća informacije koje su vam potrebne ako želite stvoriti online obrazovni sadržaj, bilo da planirate webinar na određenu temu, internetski tečaj ili stvarate složenu platformu za učenje na webu. Ovdje možete pronaći i pristupiti online učenju u neformalnom obrazovanju, podijeliti vlastita iskustva ili pronaći opise iskustava organizacija članica i partnera, saznati nekoliko tehničkih savjeta i trikova i još mnogo toga.

Digitalni alati nude resurse koji bi vam mogli biti od koristi ako želite obogatiti svoje aktivnosti internetskim i off-line digitalnim alatima. Bilo da vam trebaju odgovori na “Zašto koristiti digitalne alate u radu s mladima i neformalnom obrazovanju?” Ili “Kako da odabrati odgovarajući alat za svoju aktivnost?”. U slučaju da vam treba inspiracija za odabir određenog alata, na raspolaganju vam je Toolbox digitalnih alata.

Portal sadrži zbirku različitih digitalnih alata i nadahnjujuće prakse koje se koriste u radu s mladima, među kojima su: Storybird, Awwapp, Popplet, QR Code Generator, Bad News, Doodle, Zoom, GoToMeeting, WebEx, Canva, Sli.do, Mentimeter, Coggle, Kahoot , Actionbound, Asana, Slack, Powtoon, te mnogi drugi.

Uz korištenje postojećih alata, u rad i razvoj portala možete se uključiti na razne načine: komentirati uporabu postojećih alata ili opisati na koje načine ga vi koristite, ako ste razvili svoj alat za online učenje u radu s mladima ili neformalnom obrazovanju možete podijeliti vaše osobno ili iskustvo vaše organizacije, a ako ste razvili priručnik, proveli istraživanje, napisali članak ili studiju na teme e-učenja ili bilo što drugo što smatrate da je povezano s temama neformalnog učenja i rada s mladima, pišite nam na digi.youth@seeyn.org