Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2020. godini

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavljuje Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2020. godini. Državna nagrada za volontiranje je najviše priznanje u Republici Hrvatskoj koje se dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.

Prijave s prijedlozima kandidata/kandidatkinja mogu podnijeti sve fizičke i pravne osobe koje su u 2020. godini, sukladno Zakonu o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07 i 22/13), doprinijeli razvoju i afirmaciji volonterstva u Republici Hrvatskoj.

Državna nagrada za volontiranje u 2020. godini dodjeljuje se u sljedećim kategorijama: volonter/volonterka, koordinator/koordinatorica volontiranja, organizator volontiranja i organizator volontiranja koji razvija inovativnu praksu u volontiranju.

Sve korisne informacije i upute za prijavu kandidata uz opis natječaja i potrebne obrasce nalaze se na stranici Ministarstva (dio “Natječaji i Pozivi” – Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2020 godini ) na linku ovdje.

Rok za slanje prijava je 11. studenoga 2020. godine.