Poziv na sudjelovanje u Izobrazbi za koordinatore volontera

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva Vas na Izobrazbu za koordinatore volontera „Učinkovito upravljanje volonterima u OCD-a“ namijenjenu organizacijama civilnog društva koje žele unaprijediti postojeći i/ili razviti održivi sustav upravljanja volonterima u svojim organizacijama.

Neke prednosti uključivanja volontera u organizaciju su: povećana količina i kvaliteta pruženih usluga, veća otvorenost i bolji utjecaj na zajednicu, veće zadovoljstvo korisnika i kvalitetniji rad same organizacije.

Izobrazba se odvija u ukupnom trajanju od 4 radna dana, podijeljena u 2 Modula po 2 dana. Predviđeno vrijeme trajanja svakog radnog dana Izobrazbe je 10:00-16:00 sati.

Oba Modula se održavaju u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, adresa: Sisak, Rimska ulica 10, 1. kat (Holandska kuća)

 Modul I: Koncept volonterskog rada i zakonski okvir Republike Hrvatske. Razvoj volonterskih programa u organizaciji.

27.-28. lipnja 2022.

Modul II: Uspostavljanje organizacijskog sustava za upravljanje volonterima. Upravljanje i vrednovanje volontera i volonterskog programa. Potvrda o stečenim kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

11.-12. srpnja 2022.

Uvjet za sudjelovanje je prisustvo na sva četiri dana izobrazbe. Sudionici koji su sudjelovali na izobrazbi u potpunosti, dobiti će Potvrdu o sudjelovanju.

Sudjelovanje na izobrazbi se ne naplaćuje jer su troškovi pokriveni iz projekata. Organizator osigurava prostor, materijale za rad, osvježenje i lagani ručak te stručnjake. Nismo u mogućnosti pokriti putne troškove, troškove smještaja i/ili dnevnica.

Iako se sudjelovanje na izobrazbi ne naplaćuje, molimo Vas da se prijavite samo ukoliko ste sigurni da ćete sudjelovati kako ne bi zauzeli mjesto nekome drugome.

Broj sudionika je ograničen. Potiče se prijava po dvije osobe iz iste organizacije kako bi se osigurala održivost stečenih znanja i vještina na nivou organizacije, omogućio razvoj što kvalitetnijih volonterskih programa te podjela zadataka između koordinatora/ica volontera.

Izobrazbu provode stručnjakinje iz Agencije lokalne demokracije Sisak koje imaju dugogodišnje iskustvo u menadžmentu volontera, provođenju edukacija o menadžmenta volontera kao i organizaciji volonterskih aktivnosti te bogato iskustvo u provedbi projekata izgradnje kapaciteta organizatora volontiranja i razvoja programa Volonterski centar Sisak. Volonterski centar Sisak ima nacionalnu oznaku kvalitete za lokalne volonterske centre.

Tijekom Izobrazbe koristiti će se metode neformalnog učenja i digitalni alati s visokim stupnjem sudjelovanja sudionika.

Za sudjelovanje na izobrazbi obavezna je prijava putem internetske poveznice OVDJE do 21. lipnja 2022.godine.

Broj sudionika je ograničen te će prilikom odabira voditi računa o vremenu prijave (prednost onima koji se prvi prijave), heterogenosti organizacija te motivaciji za sudjelovanje.

Odabrane sudionike ćemo obavijestiti putem e-maila navedenog u prijavnici 23. lipnja 2022.

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na e-mail Ldesk-si@sk.t-com.hr ili broj mobitela 099/230-92-61.

_____

Izobrazba se održava u sklopu projekata: 

Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje provodi  Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak, Centrom za socijalnu skrb Sisak, Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Gradom Hrvatska Kostajnica. Projekte financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak.