Poziv na edukaciju na temu socijalnog mentorstva – podrške osobama u integraciji

Želiš bolji svijet bez podjela granica?! Želiš li s nama pratiti, služiti i zagovarati prava i potrebe izbjeglica i nasilno raseljenih osoba? Pokreni se i učini nešto – volontiraj!

 

U sklopu projekta „Integracije sirijskih državljana“, gradovi Zagreb, Slavonski Brod, Zadar, Sisak i Karlovac neke su od lokalnih zajednica koje su primile određeni broj obitelji iz Sirije kojima je u Republici Hrvatskoj odobrena međunarodna zaštita.

U grad Sisak  preseljeno je 9 obitelji u lipnju 2019. godine, odnosno sveukupno 47 osoba. Tim je osobama potrebna podrška u procesu integracije koja podrazumijeva učenje jezika, uključivanje u obrazovanje, zapošljavanje, podršku pri snalaženju u zajednici – geografski, logistički, administrativno te razvoj i širenje socijalne mreže.

U procesu integracije značajna je i važna svaka podrška u svakodnevnom životu djeci i odraslima, a napose onima koji uče hrvatski jezik i kulturu te se u skladu s time uključuju u obrazovni sustav ili traže posao.

Pozivaju se svi zainteresirani volonteri i volonterke te zaposlenici organizacija koje se bave procesom integracije izbjeglica i nasilno raseljenih osoba, a koji se žele uključiti u volonterske programe pružanja podrške izbjegličkim obiteljima koje se nalaze u Sisku, na sudjelovanje u edukaciji koju provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM – International organization for migration) u suradnji s organizacijama JRS (Isusovačka služba za izbjeglice) i HCK (Hrvatskim crvenim križem).

Polaznici će kroz trening biti obučeni u radu s preseljenim osobama u procesu integracije.

Trening će se održati 23. i 24. rujna 2019. godine u Sisku.

 Molimo da se svi zainteresirani prijave preko online obrasca:

https://forms.gle/LqRsEoaus2Wm2Wya9

ili na e-mail:

mirna.varga@jrs.net

najkasnije do 21. rujna 2019. zbog ograničenog broja polaznika.

Veselimo se Vašim prijavama!