Pomoćnik/ica u izradi informativno-promotivnih materijala

Pozivamo profesionalce ili amatere grafičkog dizajna s jakim živcima da se pridruže veselom timu ALD Sisak na našem putu otkrivanja tajni izrade jednostavnih promotivnih materijala! Pomozi nam u boljem informiranju i aktivnom uključivanju što većeg broja građanki i građana u život svoje zajednice. Uključi se i doživi nezaboravno iskustvo podučavanja zahvalnih učenica i učenika željnih znanja.

Vrijeme provedbe: U prosjeku do 36 sati mjesečno u periodu od travnja do srpnja 2018. godine, na tjednoj bazi. Satnica se dogovara s organizatorom volontiranja. Mogućnost i dužeg angažmana.

Organizator: Agencija lokalne demokracije Sisak (Volonterski centar Sisak)

Početak: 09. travnja 2018

Mjesto provedbe: Od kuće i po potrebi u uredu Agencije lokalne demokracije Sisak (adresa: Ljudevita Gaja 2a, 44000 Sisak)

Rok za prijavu

08 travnja 2018

Prijavi se

Učinak volontera/ke

Volonter/ka će doprinijeti informiranju i aktivnom uključivanju što većeg broja građanki i građana u život svoje zajednice kroz prijenos znanja djelatnicima i volonterima organizacije.

Odgovornosti i dužnosti volontera/ke

Potrebno 1-2 volontera.

 • Pomoć u izradi jednostavnih informativno-promotivnih materijala kao što su leci, plakati i slično koje možemo ispisati u uredu (tehnike izrade, kompozicija teksta i vizuala i slično)
 • Pomoć u izradi jednostavnih informativno-promotivnih materijala za web i društvene mreže
 • Edukacija i podrška djelatnicima i volonterima ALD Sisak u izradi jednostavnih tiskanih i online informativno-promotivnih materijala
 • Savjetovanje o načinima unapređenja postojećih informativno-promotivnih materijala sukladno ciljanim skupinama organizacije.

Potrebne kvalifikacije volontera/ke

 • Punoljetna osoba
 • Poželjno profesionalno iskustvo grafičkog dizajna
 • Motiviranost za rad u civilnom sektoru i stvaranjem promjena u lokalnoj zajednici
 • Želja za učenjem i profesionalnim usavršavanjem, osobito u području prijenosa znanja drugima
 • Visoki stupanj odgovornosti, samostalnosti i inicijative u radu, proaktivan pristup rješavanju problema
 • Izvrsne komunikacijske vještine
 • Sposobnost timskog i individualnog rada
 • Empatičnost i strpljenje 🙂
 • Dobro služenje besplatnim programima grafičkog dizajna

Potrebna predanost (po tjednu odnosno sukladno prirodi volonterske pozicije)

U prosjeku do 36 sati mjesečno u periodu od travnja do srpnja 2018. godine, na tjednoj bazi. Satnica se dogovara s organizatorom volontiranja. Mogućnost i dužeg angažmana.

Opis edukacije koju će dobiti volonter/ka

Volonter/ka će proći edukaciju od strane djelatnika ALD Sisak o principima rada organizacije i volonterstvu te načinu vođenje dnevnika volontera.

Korist koju volonter/ka dobiva od volontiranja

Iskustvo rada nevladinih organizacija te razvoja aktivnog građanstva i volonterstva u zajednici. Mogućnost dodatnog usavršavanja kroz edukacije koje provodi ALD Sisak. Volonter/ka će dobiti potvrdu o volontiranju i volontersku knjižicu. Mogućnost dobivanja preporuke za posao.

Praćenje rada i evaluacija

Koordinatorica volontera stoji na raspolaganju za sve informacije koje su volonteru potrebne, kontinuirano se provodi praćenje rada i zadovoljstvo volontera kroz usmene evaluacije (jednom mjesečno). Volonter vodi svoju evidenciju volonterskih sati, a na kraju volonterskog angažmana ispunjava pismenu evaluaciju o zadovoljstvu volonterskim programom i organizatorom volontiranja.

Financijska sredstva: Sve materijale za potrebe provođenja volontiranja osigurava organizator volontiranja. Organizator volontiranja nije u mogućnosti isplaćivati putne troškove te se stoga traže volonteri s područja Siska.

Kontakt: Volonterski centar Sisak 044/521-227 ili na e-mail: vcs@Lda-sisak.hr

Načini i rok prijave: Ispunjenju prijavnicu poslati najkasnije do 8. travnja 2018. godine. Prijavnicu pronađite OVDJE!