Pomoćnik/ica u informiranju o mogućnostima volontiranja u Sisku

Komunikativna si osoba željna informacija, upoznavanja novih ljudi, a telefon ti je najbolji prijatelj? Pridruži se timu ALD Sisak i pomozi nam da zajedno širimo pozitivne vrijednosti volontiranja te omogućimo svima koji bi htjeli volontirati da dožive iskustvo života!

Vrijeme provedbe: Dugoročno volontiranje - 36 sati mjesečno u periodu od travnja do srpnja 2018. godine, na tjednoj bazi. Mogućnost i dužeg angažmana.

Organizator: Agencija lokalne demokracije Sisak (Volonterski centar Sisak)

Početak: 09. travnja 2018

Mjesto provedbe: Ured Agencije lokalne demokracije Sisak (adresa ureda: Ljudevita Gaja 2a, 44 000 Sisak)

Rok za prijavu

08 travnja 2018

Prijavi se

Učinak volontera/ke

Volonter/ka će doprinijeti uključivanju što većeg broja građanki i građana u različite volonterske aktivnosti te promicanju i vidljivosti vrijednosti volontiranja kao poželjne društvene vrijednosti

Odgovornosti i dužnosti volontera/ke

Potrebno 2 volontera.

 • Pomoć u informiranju volontera iz baze Volonterskog centra Sisak o otvorenim volonterskim programima (kontaktiranje putem telefona, e-maila i poštom, vođenje i ažuriranje evidencije kontakata)
 • Pomoć u informiranju zainteresiranih osoba za volontiranje o volonterstvu i načinima volontiranja (pomoć koordinatorima volontera u ALD Sisak tijekom tjednih Otvorenih vrata Volonterskog centra Sisak)

Potrebne kvalifikacije volontera/ke

 • Punoljetna osoba
 • Obrazovanje: najmanje SSS
 • Motiviranost za rad u civilnom sektoru i stvaranjem promjena u lokalnoj zajednici
 • Želja za učenjem i profesionalnim usavršavanjem
 • Visoki stupanj odgovornosti, samostalnosti i inicijative u radu, proaktivan pristup rješavanju problema
 • Izvrsne komunikacijske vještine – osobito putem telefona
 • Sposobnost timskog i individualnog rada
 • Empatičnost
 • Dobro služenje Microsoft Office paketom

Potrebna predanost (po tjednu odnosno sukladno prirodi volonterske pozicije)

U prosjeku 36 sati mjesečno u periodu od travnja do srpnja 2018. godine, na tjednoj bazi. Mogućnost i dužeg angažmana.

Opis edukacije koju će dobiti volonter/ka

Volonter/ka će proći edukaciju od strane djelatnika ALD Sisak koja je potrebna za rad na navedenim zadacima, a tiču se principa rada organizacije, načinima komuniciranja s korisnicima te poslova Volonterskog centra Sisak. Dobiti će upute oko načina ažuriranja podataka, vođenja evidencija, i korištenja uredske opreme.

Korist koju volonter/ka dobiva od volontiranja

Iskustvo rada nevladinih organizacija i razvoja volonterstva u zajednici. Mogućnost dodatnog usavršavanja kroz edukacije koje provodi ALD Sisak. Volonter/ka će dobiti potvrdu o volontiranju i volontersku knjižicu. Mogućnost dobivanja preporuke za posao.

Praćenje rada i evaluacija

Koordinatorica volontera stoji na raspolaganju za sve informacije koje su volonteru potrebne, kontinuirano se provodi praćenje rada i zadovoljstvo volontera kroz usmene evaluacije (jednom mjesečno). Volonter vodi svoju evidenciju volonterskih sati, a na kraju volonterskog angažmana ispunjava pismenu evaluaciju o zadovoljstvu volonterskim programom i organizatorom volontiranja.

Financijska sredstva: Sve materijale za potrebe provođenja volontiranja osigurava organizator volontiranja. Organizator volontiranja nije u mogućnosti isplaćivati putne troškove te se stoga traže volonteri s područja Siska.

Kontakt: Volonterski centar Sisak 044/521-227 ili na e-mail: vcs@Lda-sisak.hr

Načini i rok prijave: Ispunjenju prijavnicu poslati najkasnije do 8. travnja 2018. godine. Prijavnicu pronađite OVDJE!