Pomoćnik/ca u Školi klizanja na Ledenoj dvorani Zibel

Uživaš biti na klizaljkama i jedva čekaš novu klizačku sezonu? Voliš raditi s djecom? Sada imaš priliku biti dio sisačkih sportskih događanja i pomoći u provedbi Škole klizanja za djecu na Ledenoj dvorani Zibel! Volontiraj, upoznaj nove ljude, zabavi se i postani dio sportske ekipe!

Vrijeme provedbe: Dugoročno volontiranje

Organizator: Športsko rekreacijski centar Sisak

Početak: 02. rujna 2019

Završetak: 25. svibnja 2020

Mjesto provedbe: Područje grada Siska, ŠRC Sisak, Ledena dvorana Zibel

Rok za prijavu

30 studenog 2019

Prijavi se

Cilj volonterske pozicije: Uspješna organizacija i provedba Škole klizanja u razdoblju od rujna 2019. do svibnja 2020. godine u Sisku.

Odgovornosti i dužnosti volontera:

  • Sudjelovanje na informativnom sastanku
  • Pomoć u provedbi Škole klizanje na Ledenoj dvorani Zibel s djecom osnovnoškolskog uzrasta u vidu demonstracije klizanja i pomoći sudionicima Škole klizanja u svladavanju programa
  • Uska suradnja s kineziolozima
  • Vođenje evidencije sati volontiranja

Potrebne kvalifikacije volontera:

  • Punoljetne osobe u dobi 18-50 godina
  • Znanje klizanja
  • Spremnost za rad s djecom osnovnoškolskog uzrasta
  • Strpljivost, odgovornost i ozbiljnost u radu
  • Uvjerenje o nekažnjavanju od strane nadležnog ministarstva (pribavlja organizator volontiranja za svakog volontera).

Korisnička skupina: djeca nižih razreda osnovne škole

Potreban broj volontera: 6

Vrijeme volontiranja: Dugoročno volontiranje u vremenu od rujna 2019. – svibnja 2020. godine. Najmanji period volontiranja je 12 sati (mjesec dana, odnosno koliko traje jedan ciklus Škole klizanja). Prednost volonterima koji mogu volontirati na duži period.

Trajanje jednog sata Škole klizanja je 45 minuta, a količina satnice se dogovara s organizatorima i usklađuje s mogućnostima volontera. Volontiranje tjedno između 2 – 4 sata.

Opis edukacije koju će dobiti volonteri: Volonteri će sudjelovati na informativnom sastanku od strane ŠRC-a na kojem će dobiti sve upute te će biti upoznati s principima rada i očekivanim zadacima.

Korist koju volonteri dobivaju od volontiranja: Volonteri će imati prilike dobiti vrijedno iskustvo u radu s djecom i mladima, dobit će potvrdu o volontiranju i volontersku knjižicu.

Volonterima će biti osigurane klizaljke za obavljanje zadataka te će od ŠRC-a dobiti besplatno klizanje kroz cijelu godinu i promotivnu majicu.

Praćenje rada volontera:  Volonterima će biti pružena mentorska podrška i pomoć od strane organizatora i kineziologa ŠRC-a, a rad će se pratiti vođenjem evidencije odrađenih volonterskih sati i opisa posla te davanjem povratnih informacija, uputa i savjeta.

Kontakt za prijave volontera: Volonterski centar Sisak, mob: 099/230-9262 ili e-mail: vcs@Lda-sisak.hr

Kontakt za program volontiranja: Helen Ostojić; mob: 099/602-1602 ili e-mail: helen.ostojic@src-sisak.hr