Pomoćnik/ca u administrativno-komunikacijskim poslovima

Želiš utjecati na promjene u svojoj lokalnoj zajednici? Zanima te kako izgleda provedba EU projekata kojima je upravo to cilj? Ako imaš malo slobodnog vremena, želju za učenjem i voliš timski rad nemoj propustiti ovu priliku! Jednim klikom možeš postati dio ALD Sisak tima i zajedno s nama učiti, raditi, stjecati nove vještine i pridonijeti razvoju volonterstva u našem gradu! Prijavi se!

Vrijeme provedbe: Dugoročno volontiranje

Organizator: Agencija lokalne demokracije Sisak

Početak: 28. rujna 2018

Završetak: 31. prosinca 2018

Mjesto provedbe: Ured ALD Sisak i po potrebi od kuće ili terenski rad

Rok za prijavu

24 rujna 2018

Prijavi se

1. Naslov volonterskog mjesta
Pomoćnik/ica u administrativno-komunikacijskim poslovima projekta usmjerenog na razvoj volonterstva

2. Mjesto rada
Ured Agencije lokalne demokracije Sisak, a po potrebi od kuće ili terenski rad (adresa ureda: Ljudevita Gaja 2A, Sisak)

3. Učinak volontera/ke
Doprinos povećanju broja kvalitetnih volonterskih programa usmjerenih na najranjivije skupine društva kroz pomoć u jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva i ustanova te Volonterskog centra Sisak.

4. Odgovornosti i dužnosti volontera/ke
Potreban 1 volonter/ka za slijedeće poslove: Pomoć u tehničkoj organizaciji projektnih aktivnosti, fotografiranje tijekom provedbe lokalnih aktivnosti, pomoć u ažuriranju web stranice i Facebook stranice ALD Sisak i Volonterskog Centra Sisak, informiranje građana o projektnim aktivnostima, pomoć u prikupljanju i arhiviranju dokumentacije vezane za provedbu projekta te pomoć u vođenju evidencije korisnika.

5. Potrebne kvalifikacije volontera/ke
Motiviranost za rad u civilnom sektoru i stvaranje promjena u lokalnoj zajednici, želja za učenjem i usavršavanjem, pouzdanost, odgovornost i samostalnost, sposobnost timskog i individualnog rada, izvrsne komunikacijske i dobre prezentacijske vještine, empatičnost, dobro služenje Microsoft Office paketom. Poželjno iskustvo u služenju društvenim mrežama.

6. Potrebna predanost
Dugoročno volontiranje – 15 sati mjesečno tijekom 3 mjeseca uz mogućnost produženja volonterskog angažmana.

7. Opis edukacije koju će dobiti volonter/ka
Volonter/ka će proći edukaciju od strane djelatnika ALD Sisak koja je potrebna za rad u organizaciji i za potrebe provedbe tekućeg projekta, a tiču se principa rada organizacije, administrativnih i organizacijskih poslova te poslova Volonterskog centra Sisak. Dobiti će upute oko načina ažuriranja sadržaja na web i Facebook stranice te rada s fotoaparatom.

8. Korist koju volonter/ka dobiva od volontiranja
Iskustvo radu na provedbi projekta financiranog iz EU sredstava, rada nevladinih organizacija, razvoja volonterstva u zajednici i rada s različitim komunikacijskim alatima. Mogućnost dodatnog usavršavanja kroz edukacije koje provodi ALD Sisak. Volonter/ka će dobiti potvrdu o volontiranju i kompetencijama stečenim tijekom volonterskog angažmana i volontersku knjižicu.

9. Praćenje rada i evaluacija                                                                                                                                    Mentorska podrška i pomoć od strane zaposlenika organizacije, a rad će se pratiti vođenjem evidencije odrađenih volonterskih sati i opisa posla te davanjem povratnih informacija, uputa i savjeta. Rad volontera/ke će se pratiti na tjednoj bazi u razgovoru s mentoricom te kroz mjesečna izvješća volontera/ke. Na kraju volonterskog angažmana provodi se evaluacija volonterskog mjesta i učinka rada volontera.

10. Koordinatorica volontera/ki
Martina Jambrović – programska asistentica i koordinatorica volontera; broj mobitela: 095 532 7753; e-mail: financije@Lda-sisak.hr