Polaznici edukacije o aktivnom građanstvu posjetili karlovačku udrugu Carpe Diem

U četvrtak, 31. rujna 2017., polaznici Dugoročne edukacije ALD Sisak “Aktivni mladi za lokalni razvoj” posjetili su karlovačku udrugu Carpe Diem kako bi se upoznali s radom i programima udruge. Carpe Diem je udruga osnovana 2005. godine s ciljem unaprjeđenja kvalitete života, doprinosa dobrobiti zajednice i razvoju s posebnim naglaskom na izgradnju ljudskih resursa i kapaciteta civilnog društva. U proteklih godina djelovanja, udruga Carpe Diem provela je niz projekata, inicijativa i programa. Osnovala je Lokalni volonterski centar VolonterKA, Info centar za mlade Karlovačke županije, Job club za mlade nezaposlene, Savjetovalište za mlade, a vodi i Centar za mlade u Grabriku.

Grupa mladih s područja Siska, Lekenika i Martinske Vesi koja djeluje u okviru projekta ALD Sisak “Aktivni mladi za lokalni razvoj”, prošla je niz edukacija na temu ljudskih prava, demokracije, aktivnog građanstva i projektnog menadžmenta te su i sami organizirali lokalne aktivnosti. Studijska posjeta bila je odlična prilika da upoznaju načine rada s mladima u drugim zajednicama i razmjene svoja iskustva na projektu s djelatnicima udruge i dvoje volontera iz Francuske koji dugoročno volontiraju u udruzi preko Europske volonterske službe.

Kako je bilo na studijskoj posjeti pogledajte u foto galeriji. Pozivamo sve zainteresirane mlade osobe u dobi 16-30 godina s područja Siska, Lekenika i Martinske Vesi, za sudjelovanje u nadolazećim aktivnostima projekta, da nam se jave:

Facebook profil (Sisak) @volonterskicentar.sisak

Facebook profil (Lekenik) @LekenikMladiALDSISAK

Facebook profil (Martinska Ves) @MartinskaVesMladiALDSISAK