Podrška u samoizolaciji korisnika Doma za starije Centar – Zagreb

Vesele te telefonski razgovori i kvalitetno provođenje slobodnog vremena u zanimljivom društvu? Želiš svoje vrijeme, uspomene i životno iskustvo podijeliti sa starijim generacijama i zauzvrat dobiti isto. Ova izazovna vremena prava su prilika za doprinos zajednici i pomoć drugome, a također nisu prepreka za upoznavanje novih ljudi i stjecanja znanja i volonterskih iskustava! Pomozi stručnom osoblju i korisnicima Doma za starije Centar u Zagrebu.

CILJ PROGRAMA: Cilj programa je smanjiti osjećaj usamljenosti kod korisnika Doma za starije osobe Centar kojima je izrečena mjera samoizolacije. Volonteri će biti povezani svaki s jednim korisnikom, te će ih se poticati da tijekom 14 dana samoizolacije korisnika s njim telefonski komuniciraju barem dva puta tjedno.

Od volontera će se tražiti da napišu motivacijsko pismo za uključivanje, te će sa zainteresiranim volonterima biti održan sastanak i inicijalni intervju preko video veze, nakon čega će stručni radnici izabrati volontere koje će uključiti u program. Volonteri će potom biti obavezni sudjelovati u treningu za pružanje podrške koji će se također održati video-vezom, a kojeg će provesti stručni radnici Doma.

POTREBNA ZNANJA I VJEŠTINE: Komunikacijske vještine, vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama.

POSEBNI ZAHTJEVI: Komunikativnost, fleksibilnost.

OČEKIVANI REZULTATI ZA ORGANIZACIJU I KORISNIKE: Smanjenje osjećaja usamljenosti korisnika, dodatna podrška stručnim radnicima.

OČEKIVANI REZULTATI ZA VOLONTERE: Senzibilizacija za osobe starije životne dobi; međugeneracijski prijenos znanja i vještina.

POKRIVENI TROŠKOVI: Ne.

KONTAKT: Volonterski centar Sisak, mob: 099 230 92 62.

Vrijeme provedbe: Kratkotrajno volontiranje, 4 sata tjedno (termini po dogovoru)

Organizator: Dom za starije osobe Centar, Zagreb

Početak: 01. listopada 2020

Završetak: 31. prosinca 2020

Mjesto provedbe: Grad Zagreb i okolica

Rok za prijavu

09 studenog 2020

Prijavi se