Po četvrti puta u Sisku održan međunarodni volonterskih projekt ’72 sata bez kompromisamisa’

Od 14. do 17. listopada u gradu Sisku u organizaciji Pastorala mladih Sisačke biskupije po četvrti put održan je međunarodni volonterski projekt ’72 sata bez kompromisa’. Tijekom ovogodišnjeg projekta čak 130 mladih volontera sudjelovalo je na 21 volonterskoj akciji.

’72 sata bez kompromisa’ započela su u četvrtak, 14. listopada, sv. Misom u crkvi sv. Marije Kraljice Mira u Naselju, nakon koje su volonteri saznali na kojim će volonterskim akcijama sudjelovati. Volontiranje je počelo u petak ujutro u Hrastovici, na Inkluzivnoj farmi Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, a nastavilo se u Galdovu gdje su volonteri uređivali plastenike Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije. Tijekom poslijepodnevnih sati, volonteri su pomagali potrebitim pojedincima, pa su imali priliku bojati dvorišnu ogradu u Budaševu te slagati drva i krečiti jednu kuhinju u Sisku. Osim toga, održana je kreativna radionica s Udrugom za promicanje inkluzije, a uređen je i okoliš Udruge KAS te prostorije Kluba mladih SKWHAT. Volontiranje je nastavljeno u subotu, koja je započela bojanjem vanjske fasade Industrijsko-obrtničke škole, a uređena je i vanjska fasada prostorija NK Metalac. Čak sedam volonterskih akcija u subotu uključivalo je pomoć potrebitim pojedincima i
obiteljima na širem sisačkom području. Nastavljena je volonterska akcija uređenja okoliša Udruge KAS. Dvije kreativne subotnje akcije uključivale su još jednu radionicu s Udrugom za promicanje inkluzije i izradu božićnih ukrasa u Udruzi OSIT u Letovaniću. Projekt je zatvoren u nedjelju, 17. listopada, svečanom sv. Misom u crkvi sv. Marije Kraljice Mira u Naselju, nakon koje su volonteri nastavili druženje i razmjenjivanje iskustava s akcija na kojima su sudjelovali.

I ove godine volonteri su pokazali beskompromisnost i volju da mijenjaju naš grad na bolje. Organizatori od srca zahvaljuju svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pripomogli organizaciji ovog velikog i vrijednog projekta. Najavljuju da će se projekt nastaviti i sljedeće godine i da će mladi tijekom sljedećeg listopada ponovno imati priliku zazeleniti grad Sisak.

U galeriji pogledajte fotografije volonterskih akcija!