Otvorene prijave za sudjelovanje na edukaciji „Menadžment kriznog volontiranja“

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva Vas na edukaciju „Menadžment kriznog volontiranja“ namijenjenu organizacijama civilnog društva s područja Zagrebačke,  Sisačko-moslavačke i Zadarske županije koje žele ojačati svoje kapacitete za djelovanje i rad s volonterima u kriznim situacijama.

Edukacija se odvija u ukupnom trajanju od 2 radna dana, 29. i 30. kolovoza 2022. Predviđeno vrijeme trajanja svakog radnog dana edukacije je 10:00-16:00 sati.

Održava se u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, adresa: Sisak, Rimska ulica 10, 1. kat (Holandska kuća)

Tijekom edukacije obraditi će se sljedeće tematske cjeline:

Krizno volontiranje – pojam, značaj, načela i elementi kriznog upravljanja

Uloga volontiranja u jačanju otpornosti zajednice

Analiza potreba i postojećih resursa za volonterskim programima u kriznoj situaciji

Specifičnosti uključivanja i upravljanja volonterima u kriznom volontiranju

Organiziranje i koordiniranje volontera u kriznim i post kriznim situacijama

Izrada plana volonterskih aktivnosti u kriznim situacijama

Uvjet za sudjelovanje je prisustvo na oba dana edukacije. Sudionici koji su sudjelovali na oba dana edukacije, dobiti će Potvrdu o sudjelovanju.

Sudjelovanje na edukaciji se ne naplaćuje jer su troškovi pokriveni iz projekta. Organizator osigurava prostor, materijale za rad, osvježenje i lagani ručak te stručnjake. Nismo u mogućnosti pokriti putne troškove, troškove smještaja i/ili dnevnica.

Broj sudionika je ograničen. Iako se sudjelovanje na edukaciji ne naplaćuje, molimo Vas da se prijavite samo ukoliko ste sigurni da ćete sudjelovati kako ne bi zauzeli mjesto nekome drugome.

Edukaciju provode stručnjakinje iz Agencije lokalne demokracije Sisak koje imaju dugogodišnje iskustvo u menadžmentu volontera, provođenju edukacija o menadžmenta volontera kao i organizaciji volonterskih aktivnosti te bogato iskustvo u provedbi projekata izgradnje kapaciteta organizatora volontiranja i razvoja programa Volonterski centar Sisak. Volonterski centar Sisak ima nacionalnu oznaku kvalitete za lokalne volonterske centre.

Tijekom edukacije koristiti će se metode neformalnog učenja i digitalni alati s visokim stupnjem sudjelovanja sudionika.

Za sudjelovanje na izobrazbi obavezna je prijava putem internetske poveznice OVDJE do 25. kolovoza 2022. godine do 13:00 sati.

Broj sudionika je ograničen te će prilikom odabira voditi računa o vremenu prijave (prednost onima koji se prvi prijave), heterogenosti organizacija te motivaciji za sudjelovanje.

Odabrane sudionike obavijestiti ćemo 26. kolovoza 2022. putem e-maila navedenog u prijavnici.

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na e-mail Ldesk-si@sk.t-com.hr ili broj mobitela 099/230-92-61.

——————-

Izobrazba se održava u sklopu projekata:

U(Z)DRUGE kojeg provodi Centar za poduku i savjetovanje Lumos u partnerstvu s udrugom PET PLUS, Agencijom lokalne demokracije Sisak i Udrugom Nada. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.