Otvorena izložba fotografija sisačkih volonterskih programa 2018./”Rastemo zajedno”

Ovog utorka, 16. srpnja 2019. godine, u Gradskoj galeriji Striegl otvorena je izložba fotografija sisačkih volonterskih programa 2018. pod nazivom „Rastemo zajedno“.

Tokom kratkog formalnog uvoda u kojem je predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, Paula Raužan svima okupljenima, uz informacije o radu Volonterskog centra Sisak i proteklim volonterskim akcijama te mogućnosti uključivanja u nove aktivnosti Volonterskog centra, predstavila i mogućnosti širenja volonterske mreže i volonterskog angažmana u kulturi, između ostalog i volontiranjem u Galeriji Striegl.

Kustosica Galerije Ana Ugarković, istaknula je kako uz to što je izložba postavljena u okviru projekata “Volonterska mreža Grada Siska” i “Volonterski centar Sisak” Agencije lokalne demokracije Sisak, ujedno je i dio programa Gradske galerije Striegl pod nazivom ”Shared Space”  u sklopu kojega se galerijski prostor ustupa na određeni vremenski period lokalnoj zajednici s ciljem povezivanja različitih oblika djelovanja na polju kulture i suvremene umjetnosti te aktivnog uključivanja građana kroz posredne oblike rada unutar gradske ustanove.

Izložbom je po prvi puta u ovom formatu, na jednom mjestu posjetiteljima predstavljena fotografska, audio i video dokumentacija volonterskih programa koje su provodile udruge i ustanove i osobne priče volontera.  Cilj izložbe je približiti volontiranje građanima i pobliže upoznati s volonterskim djelovanjem na području grada Siska tijekom 2018. godine.

Izložbu možete pogledati sve do 31. srpnja 2019. godine.

Projekt “Volonterska mreža Grada Siska” i “Volonterski centar Sisak” financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Sisak.