Održana radionica za učenike na treću temu održivog razvoja „Svijet bez gladi“

 

        U sklopu projekta „Budućnost: za nas i za vas!“OŠ Ivana Kukuljevića Sisak 17. prosinca 2019. održana je i treća radionica za učenike s naglaskom na treći cilj održivog razvoja, a to je „Svijet bez gladi“. Radionicu su proveli predstavnici Agencije lokalne demokracije Sisak i Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

Na radionici je sudjelovalo 15 učenika 4. razreda koji su ovoga puta naučili što je zdrava prehrana, zašto je važna tjelovježba te kako postupati po načelima zdravog načina življenja. Učenici su igrajući kviz dokazali kako su već usvojili osnove o zdravoj i uravnoteženoj prehrani te da je primjenjuju i u svojoj svakodnevici. Također, imali su priliku kroz igru pokazati i svoje najdraže vježbe te su i sami istaknuli kako im je sport važan dio života.

U treći cilj održivog razvoja „Svijet bez gladi“ već ranije nas je uvela i volonterska akcija podjele krušnih proizvoda povodom Dana kruha. Kroz projekt se i dalje nastavljaju provoditi obiteljske radionice te obiteljske volonterske akcije čije teme su međusobno povezane u okviru ciljeva održivog razvoja.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

„Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.“

——————-

„Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.“