Održana radionica na temu rodne ravnopravnosti

 

Održali smo još jednu radionicu za učenike u sklopu programa izobrazbe o održivom razvoju – ovoga puta na temu rodne ravnopravnosti. Sukladno epidemiološkim mjerama radionicu smo proveli online putem.

Četvrtaši su kroz radionicu čija je svrha bila podizanje svjesnosti o rodnoj ravnopravnosti imali za zadatak predstaviti svoje najdraže igračke te odgovoriti na pitanja vezanim za stereotipe o “muškim” i “ženskim” igračkama. Učenici se slažu kako ne postoje igračke namijenjene isključivo muškom ili ženskom spolu nego su sve dječje igračke namijenjene onima koji se žele igrati s njima te da “nema zakona” koji propisuje da su neke igračke samo za djevojčice ili za dječake. Učenici su kroz zadataka zajedno sa svojim roditeljima kritički promišljali i poveli raspravu o temi.

Ostale teme održivog razvoja nastavit će se provoditi online putem, a neke od tema koje slijede vezane su uz kvalitetno obrazovanje, očuvanje okoliša, partnerstvo u zajednici, ekonomski razvoj i drugo.

Projekt „Budućnost: Za nas i za vas!“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske“ kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, a partneri su Osnovna škola Štrigova, ACT Grupa, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak, Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica, Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica, Mreža udruga Zagor.

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

——————-

Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražavaju stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.