Održana 4. Sjednica Povjerenstva za razvoj volonterstva grada Siska

Dana 15. prosinca 2016. godine održana je četvrta Sjednica Povjerenstva za razvoj volonterstva grada Siska koje je osnovano 2015. godine s ciljem praćenja provedbe Volonterske politike grada Siska 2015.-2020. godine, a usvojilo ju je Gradsko vijeće Grada Siska. Na posljednjoj održanoj Sjednici ove godine dan je pregled rezultata prve godine rada Povjerenstva te su iznesene obveze i dogovoreni preostali zadaci i aktivnosti koje je potrebno provesti do kraja godine, ali i donijeti prijedlozi za plan rada za 2017. godinu.

Naglasimo kako je na održanoj Sjednici usvojen obrazac Izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja u Sisku za 2016. godinu za koje je odlučeno kako će se dostavljati Povjerenstvu. Uz ostalo, Povjerenstvo je izrazilo veliko zadovoljstvo provedenim aktivnostima među kojima su najznačajnije sudjelovanje u nacionalnoj kampanji Hrvatska volontira 2016., održana Izobrazba za koordinatore volontera te pokrenuti tromjesečni sastanci volontera i koordinatora volontera s područja Siska. Ove godine postavljena je izložba fotografija sisačkih volonterskih programa po prvi put i dodijeljene su nagrade volonterima godine, a po prvi puta i koordinatorima volontera godine. Napomenimo kako Povjerenstvo nema proračuna te se aktivnosti u velikoj mjeri financiraju iz odobrenih projekata Agencije lokalne demokracije Sisak.

Za narednu godinu Povjerenstvo planira nastaviti sa sličnim aktivnostima, ovisno o financijskim mogućnostima, a najavljen je i izbor novog sastava Povjerenstva te već tradicionalno obilježavanje Sajma udruga i manifestacije Hrvatska volontira 2017.

Članovi Povjerenstva 2016. godinu će pamtiti kao vrlo uspješnu. Svojim napornim radom ostvarili su brojne rezultate koji će pomoći pri registriranju potreba zajednice, ali i dati adekvatan uvid u stanje na području volontiranja na razini grada. Novim odlukama i usvojenim prijedlozima organizatorima volontiranja nastoji se pojednostaviti posao pravovremenog izvještavanja o odrađenim volonterskim uslugama što nedvojbeno potiče provođenje kvalitetnih volonterskih programa u gradu Sisku, a naposljetku i razvoj i priznavanje volonterstva.