Održan 10. sisački Sajam udruga i ustanova

Dana 25. svibnja 2019. u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak, Zajednice sportskih udruga grada Siska i Bodybuilding kluba Sisak u okviru nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira 2019.“, „27. Svjetskog dana sporta“ i titule „Sisak – Europski grad sporta“ na sisačkoj šetnici uz Kupu održan je 10. Sisački Sajam udruga i ustanova koji je ove godine okupio 52 udruge i ustanove s lokalnog područja koje su građanima predstavili svoj rad.

Na Sajmu su sudjelovale brojne udruge i ustanove iz područja kulture i umjetnosti, sporta, socijalne skrbi, inkluzije, zdravstva, volonterstva, odgoja i obrazovanja i mnogi drugi. Tijekom održavanja programa, udruge su građanima ponudile raznovrsne aktivnosti koje provode u okviru svoga djelovanja ali i sve informacije vezane uz mogućnost uključivanja u njihove aktivnosti. Tako su se posjetitelji svih dobnih skupina imali prilike okušati u brojnim sportovima, mogli su izmjeriti razinu šećera u krvi, sudjelovati u kreativnim radionicama, kvizovima, isprobati planinarsku opremu i saznati gdje se u gradu mogu uključiti u volonterske aktivnosti. Osim zabave i druženja, svi izlagači su se imali priliku upoznati i umrežiti u svrhu uspostavljanja buduće suradnje.

Svim izlagačima predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak Paula Raužan uručila je zahvalnice za sudjelovanje na Sajmu, a Sajam udruga ispred Grada Siska posjetili su i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i dogradonačelnik Marko Krička.