Volonterski Centar Sisak

VCS_logo_ALD SisakVolonterski centar Sisak dio je programskih aktivnosti Agencije lokalne demokracije Sisak. Otvoren je 9. lipnja 2011. godine u okviru projekta “Volontiranjem do prekograničnog razvoja lokalnih zajednica” financiranog sredstvima Europske unije kroz IPA Prekogranični program Hrvatska-Bosna i Hercegovina te dijelom sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačke županije.

Rad Volonterskog centra Sisak podupiru:

logo grad sisak

logo mspm 1_maliSisačko-moslavačka_županija_(grb)

SkP_logo-retina  

 

HMVC_logo

Agencija lokalne demokracije Sisak je članica Hrvatske mreže volonterskih centara.

 

Radno vrijeme: radnim danom 08:00-16:00 sati

Ured: Agencija lokalne demokracije Sisak, Ljudevita Gaja 2A, 44000 Sisak

Sjedište: S. i A. Radića 2A, 44000 Sisak

Tel: +385 (0) 44 521 227

Fax: +385 (0) 44 521 231

E-mail: vcs@lda-sisak.hr

Volonterski centar Sisak (VCS) je lokalni volonterski centar, namijenjen volonterskim programima na području grada Siska. VCS radi na razvoju zajednice kroz volontiranje, spajajući osobe koje žele volontirati s institucijama i udrugama kojima je potreba volonterska podrška. Ovisno o pojedinom volonterskom programu, volontiranje može biti dugotrajno ili se sastojati od kratkotrajne akcije.

Što još radimo

  • U suradnji s javnim institucijama i nevladinim organizacijama, kreiramo i provodimo kvalitetne lokalne programe na osnovu identificiranih potreba lokalne zajednice i potencijalnih korisnika programa.
  • Regrutiramo volontere i evidentiramo ih u bazi podataka te po potrebi osiguravamo njihovu kvalitetnu pripremu, dodatnu edukaciju, superviziju, monitoring i evaluaciju provedbe programa, kao i zakonitost angažiranja volontera.
  • Podižemo kapacitete javnih institucija i nevladinih organizacija u cilju uspostavljanja jedinstvenog kvalitetnog i efikasnog volonterskog menadžmenta.
  • U suradnji s javnim institucijama i nevladinim organizacijama promoviramo i razvijamo volonterstvo kao takvo te radimo na uspostavljanju i praćenju lokalne volonterske politike i mjera podrške u suradnji s lokalnim vlastima.

   POSTER01_ALD                               VODIC_ALD  Volontiranje_B2_plakat.indd