Natječaj za dodjelu volonterskih nagrada Grada Siska za 2021. godinu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), Grad Sisak raspisao je Natječaj za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada Grada Siska 2021. godine. 

Nagrade se dodjeljuju za individualni doprinos i doprinos odgojno-obrazovnih ustanova na razini Grada Siska, na godišnjoj osnovi. Natječaj se provodi sukladno Volonterskoj politici Grada Siska 2015.-2021., u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak.

Pozivamo sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, fundacije, sindikate, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne/regionalne samouprave) koje djeluju na području grada Siska, a koje rade s volonterima, da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u sljedećim kategorijama:

1. Volonter/ka godine 

Nagrada za volontera godine dodjeljuje se trinaestu godinu zaredom kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale sugrađane na uključivanje u volonterske aktivnosti.

2. Koordinator/ica volontera 

Nagrada za koordinatora volontera dodjeljuje se petu godinu zaredom pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici.

3. Razvoj volonterstva u obrazovanju

Nagrada za razvoj volonterstva u obrazovanju dodjeljuje se drugu godinu zaredom za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u razvoju volonterstva učenika/studenata kako bi se potaknulo aktivno građanstvo djece i mladih te održivi volonterski programi ustanova.

Natječaj je otvoren do 19. studenog 2021. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su kao privitak ispod teksta te na internetskoj stranici Grada Siska (pod Natječaji i javni pozivi, link ovdje).

———–

Dokumentacija se dostavlja na adresu elektronske pošte povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr s naznakom kategorije:

„Za natječaj Volonteri – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Koordinatori volontera – ime i prezime“ i/ili „Za natječaj Odgojno-obrazovna ustanova – naziv“

Dodatne informacije o natječaju pronađite u dokumentima u privitku ili se obratite na adresu elektroničke pošte: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr

Prijavnica Volonteri 2021

Format: docx Veličina: 29,18 KB

Preuzmi
Prijavnica Koordinator 2021

Format: docx Veličina: 31,42 KB

Preuzmi
Prijavnica Obrazovanje 2021

Format: docx Veličina: 25,91 KB

Preuzmi
Volonteri Grada Siska 2009 2020

Format: pdf Veličina: 399,78 KB

Preuzmi