Making it matter – poziv za testiranje alata za mjerenje utjecaja volontiranja na socijalnu inkluziju

Volonterski centar Osijek razvio je alat za mjerenje utjecaja volontiranja na društvenu uključenost!

Alat je namijenjen organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere kako bi pokazao utjecaj koji volontiranje može imati na različite kategorije mladih volontera u nepovoljnom položaju te istovremeno podržavajući volontere u prepoznavanju njihovih osobnih postignuća. Making it matter alat predstavlja metode i pokazatelje za mjerenje utjecaja volontiranja na društvenu uključenost s naglaskom na razvoj nove prakse i inovacije u području inkluzivnog volontiranja mladih.

Alat omogućuje procjenu utjecaja volontiranja na volontere – You matter, kao i procjenu utjecaja na organizatore volontiranja – Making it matter. Alat je jednostavan za uporabu, a provodi se u nekoliko koraka.

Alat je nastao kao jedan od rezultata Erasmus+ projekta “Making it matter – utjecaj volontiranja na društvenu uključenost” kojim se kroz volontiranje želi doprinijeti socijalnim i organizacijskim kapacitetima za razvoj visoko kvalitetnih, inovativnih i zajednici orijentiranih usluga koje podupiru osnaživanje i inkluziju mladih osoba s rizikom od socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s organizacijama iz Belgije, Hrvatske, Danske, Njemačke, Irske i Slovenije.

Pozivamo vas da testirate alat, svjedočite dobrobitima volontiranja i dokažete utjecaj volontiranja na društvenu uključenost, zajedno s nama. Također, pozivamo vas i da pošaljete svoje povratne informacije na alat mailom na jelena@vcos.hr. Obrazac za povratne informacije nalazi se u dokumentu s opisom alata.

Kontakt osoba za dodatne informacije: Jelena Kamenko Mayer, mob: 091 601 73 53

Dokument možete preuzeti ispod.

Making It Matter Alat Za Testiranje

Format: pdf Veličina: 1,48 MB

Preuzmi